HIRDETŐ
Churros
A churros egy pofonegyszerű, ám annál finomabb spanyol édesség, amely a karácsonyi időszakban különösen népszerű.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
A tésztához:
- 250 ml víz
- 20 g cukor
- 100 g vaj
- 150 g liszt
- 3 tojás
- étolaj a sütéshez
A tetejére:
- 50 g porcukor
- 1 teáskanál Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Egy közepes méretű lábasban forraljunk vizet vajjal és cukorral. Amikor a vaj teljesen felolvadt, adjuk hozzá a lisztet, és kevergessünk folyamatosan, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
2. Lépés
A tűzről levéve, hagyjunk hűlni néhány percig, majd egyesével adjuk hozzájuk a tojásokat, és keverjük a tésztát simára.
3. Lépés
Töltsük a tésztát egy habzsákba, és nyomjuk ki a masszát forró olajba, 15 cm hosszú rudacskákat formálva.
4. Lépés
Süssük a churrosokat aranybarnára mindkét oldalukon, majd szűrőkanállal vegyük ki, és csepegtessük le a felesleges olajat.
5. Lépés
Keverjük össze a porcukrot és a fahéjat, és forgassuk bele a még meleg churrosokat.