HIRDETŐ

Churros

A churros egy pofonegyszerű, ám annál finomabb spanyol édesség, amely a karácsonyi időszakban különösen népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A tésztához:

  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 20 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • 3 tojás Hozzáadott
  • étolaj a sütéshez Hozzáadott

A tetejére:

  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy közepes méretű lábasban forraljunk vizet vajjal és cukorral. Amikor a vaj teljesen felolvadt, adjuk hozzá a lisztet, és kevergessünk folyamatosan, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

2. Lépés

A tűzről levéve, hagyjunk hűlni néhány percig, majd egyesével adjuk hozzájuk a tojásokat, és keverjük a tésztát simára.

3. Lépés

Töltsük a tésztát egy habzsákba, és nyomjuk ki a masszát forró olajba, 15 cm hosszú rudacskákat formálva.

4. Lépés

Süssük a churrosokat aranybarnára mindkét oldalukon, majd szűrőkanállal vegyük ki, és csepegtessük le a felesleges olajat.

5. Lépés

Keverjük össze a porcukrot és a fahéjat, és forgassuk bele a még meleg churrosokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új