Citromos sajttorta
Ez a citromos sajttorta frissítően savanyú, krémes és egyszerűen finom édesség, amit minden családtag és barát imádni fog.
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 300 g Digestive keksz
- 150 g vaj
A töltelékhez:
- 600 g krémtúró
- 350 g cukor
- 4 ks tojás
- 4 citrom reszelt héja és leve
- 2 ks zselatin lap
A mázhoz:
- 4 ks citrom leve
- 200 g cukor
- 1 ks zselatin lap
Eljárás
Az alaphoz aprítsuk fel a kekszet, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk bele a tortaformába, és tegyük a hűtőbe pihenni.
A töltelékhez keverjük össze a krémtúrót, a cukrot, a tojásokat és a citromlevet. Az áztassuk be a zselatin lapokat hideg vízbe, majd oldjuk fel őket és adjuk hozzá a krémsajtos masszához. Öntsük a masszát a tortaformába, és tegyük be a hűtőbe pár órára vagy akár egy éjszakára.
A mázhoz keverjük össze a citromlevet és a cukrot, majd főzzük fel. Az áztassuk be a zselatin lapot hideg vízbe, oldjuk fel, majd adjuk hozzá a citromos-cukros masszához. Hagyjuk megdermedni, majd öntsük a krémtúró tetejére.
Hagyjuk megdermedni a hűtőben, majd tálaljuk hidegen.