Forrás: ninitta from Getty Images
Citromos spárga saláta
Egy könnyű és ízletes spárga saláta, ami tökéletes köret a tavaszi és nyári ebédekhez. A citrusos öntet pedig lendülést ad a salátának és még több ízt társít hozzá.
Hozzávalók
saláta
- 500 g Zöld spárga
- 2 ks citrom
- 1 ks vöröshagyma
- 50 g parmezán sajt
öntet
- 3 ek olívaolaj
- 1 ks citrom
- 1 mokka kanál Méz
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt bors
Eljárás
A spárgát megmossuk és enyhén megpároljuk sóval ízesített vízben. Vigyázzunk, nehogy túlpuhára főzzük, jobb ha kissé roppanós marad. A citromot és a hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk.
Az öntethez összekeverjük az olívaolajat, a citrom levét, a mézet, a sót és a borsot. Az öntetet jól elkeverjük, hogy minden összetevő összeérjen.
A saláta összeállításához a spárgát egy tálba helyezzük, megszórjuk a vöröshagyma karikákkal és a citrom szeletekkel. Meglocsoljuk az öntettel, és jól összekeverjük.
Végül megszórjuk a salátát a reszelt parmezán sajttal. Tálaláskor a tányérra helyezzük a salátát, és a tetejére még egy kevés öntetet csepegtetünk.