HIRDETŐ

Citromos túrótorta

A citromos túrótorta az egyik legegyszerűbb sütemény a magyar konyhában. Túrókrémes sütemény, melynek fő ízjegye a citrom, és a tetején általában mazsola és dió található.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 50 dkg túró Hozzáadott
  • 20 dkg magasfehérjetartalmú liszt Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 15 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 citrom kifacsart leve Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • mazsola és di a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban.

2. Lépés

A vajat és a cukrot habosra keverjük egy másik tálban, maj hozzáadjuk apróra reszelt héját és a kifacsart citromlevet.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a túrót és jól összekeverjük.

4. Lépés

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.

5. Lépés

A sárgáját hozzáadjuk a túrós masszához és jól összekeverjük, majd belekeverjük a liszt-sütőpor keveréket is.

6. Lépés

Végül óvatosan hzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is, és alaposan összekeverjük az egészet.

7. Lépés

Egy közes méretaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a túrós massz.

8. Lépés

A tetejére szórjuk a mazsolát és a diót, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

9. Lépés

Miután kihűlt, szeleteljük fel és táljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek