HIRDETŐ

Citromos túrótorta

A citromos túrótorta az egyik legegyszerűbb sütemény a magyar konyhában. Túrókrémes sütemény, melynek fő ízjegye a citrom, és a tetején általában mazsola és dió található.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 50 dkg túró Hozzáadott
  • 20 dkg magasfehérjetartalmú liszt Hozzáadott
  • 20 dkg vaj Hozzáadott
  • 15 dkg cukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 1 citrom kifacsart leve Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • mazsola és di a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet és a sütőport összekeverjük egy tálban.

2. Lépés

A vajat és a cukrot habosra keverjük egy másik tálban, maj hozzáadjuk apróra reszelt héját és a kifacsart citromlevet.

3. Lépés

Ezután hozzáadjuk a túrót és jól összekeverjük.

4. Lépés

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.

5. Lépés

A sárgáját hozzáadjuk a túrós masszához és jól összekeverjük, majd belekeverjük a liszt-sütőpor keveréket is.

6. Lépés

Végül óvatosan hzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is, és alaposan összekeverjük az egészet.

7. Lépés

Egy közes méretaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a túrós massz.

8. Lépés

A tetejére szórjuk a mazsolát és a diót, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

9. Lépés

Miután kihűlt, szeleteljük fel és táljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új