HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Császármorzsa recept

Porozinkó, smarni, grízsmarni, Kaiserschmarrn...bármelyik nevén használjuk, a császármorzsa tekintetében mindannyian megegyezehetünk, hogy egy igazán étvágygerjesztő osztrák desszert. Főleg ízletes lekvárral kiegészítve.

HIRDETŐ
Mi a reggeli? Próbáld ki az alábbi 10 recept egyikét, és élvezd a nap tökéletes kezdését.

A recept ebben a cikkben található

Mi a reggeli? Próbáld ki az alábbi 10 recept egyikét, és élvezd a nap tökéletes kezdését.

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 120 g liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 50 g mazsola Hozzáadott
  • 2 evőkanál rum Hozzáadott
  • 1 csipetnyi só Hozzáadott
  • 2 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Egy kis tálkában öntsünk rumot a mazsolára.

2. Lépés

A tojásokat felütjük és a sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjét, a sót és a kristálycukrot felverjük.

3. Lépés

A tojás sárgáját összekeverjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, a rumos mazsolát, majd az egészet összekeverjük.

4. Lépés

Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.

5. Lépés

Egy vajjal kikent kisebb tepsibe öntjük a tésztát, és 180°C-on kb 12 percig sütjük. Ezután apró darabokra vágjuk.

6. Lépés

A császármorzsát porcukorral megszórva tálaljuk lekvárral kiegészítve.

Hozzászólások (1)

Valeria_Szeles 2023. 03. 07.

4 db tojás 12 dkg liszt ,nagyon híg lehet ez a tészta,és 3 főre kevés ?

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új