HIRDETŐ

Császármorzsa

A császármorzsa Ausztriából származó népszerű desszert, ami Magyarországon is nagy hírnévre tett szert. A tészta elkészítéséhez tojást, lisztet, tejet, cukrot és sót használunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
  • 100 g darált mandula opcionális Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket verd kemény habbá.

2. Lépés

A tojássárgákat keverd össze a cukorral, majd add hozzá a lisztet és a tejet.

3. Lépés

A kapott tésztába óvatosan forgasd bele a tojáshabot.

4. Lépés

Forrósíts fel 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsd bele a tésztát.

5. Lépés

Süsd közepes lángon, közben forgasd meg többször, hogy ne égjen oda. Amikor már szép aranybarna, tépkedd apró darabokra.

6. Lépés

Add hozzá a mazsolát és a mandulát, majd süsd további pár percig.

7. Lépés

Legvégül keverd hozzá a tojássárgáját, és addig süsd, amíg a tojás is meg nem sül.

8. Lépés

Tálald porcukrozva, friss gyümölccsel vagy lekvárral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új