Császármorzsa
A császármorzsa Ausztriából származó népszerű desszert, ami Magyarországon is nagy hírnévre tett szert. A tészta elkészítéséhez tojást, lisztet, tejet, cukrot és sót használunk.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 200 g liszt
- 250 ml tej
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- 2 evőkanál vaj
- 100 g mazsola
- 100 g darált mandula opcionális
- 2 tojássárgája
- porcukor a tetejére
Eljárás
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket verd kemény habbá.
A tojássárgákat keverd össze a cukorral, majd add hozzá a lisztet és a tejet.
A kapott tésztába óvatosan forgasd bele a tojáshabot.
Forrósíts fel 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsd bele a tésztát.
Süsd közepes lángon, közben forgasd meg többször, hogy ne égjen oda. Amikor már szép aranybarna, tépkedd apró darabokra.
Add hozzá a mazsolát és a mandulát, majd süsd további pár percig.
Legvégül keverd hozzá a tojássárgáját, és addig süsd, amíg a tojás is meg nem sül.
Tálald porcukrozva, friss gyümölccsel vagy lekvárral.