HIRDETŐ

Császármorzsa

A császármorzsa Ausztriából származó népszerű desszert, ami Magyarországon is nagy hírnévre tett szert. A tészta elkészítéséhez tojást, lisztet, tejet, cukrot és sót használunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
  • 100 g darált mandula opcionális Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • porcukor a tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéket verd kemény habbá.

2. Lépés

A tojássárgákat keverd össze a cukorral, majd add hozzá a lisztet és a tejet.

3. Lépés

A kapott tésztába óvatosan forgasd bele a tojáshabot.

4. Lépés

Forrósíts fel 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben, majd öntsd bele a tésztát.

5. Lépés

Süsd közepes lángon, közben forgasd meg többször, hogy ne égjen oda. Amikor már szép aranybarna, tépkedd apró darabokra.

6. Lépés

Add hozzá a mazsolát és a mandulát, majd süsd további pár percig.

7. Lépés

Legvégül keverd hozzá a tojássárgáját, és addig süsd, amíg a tojás is meg nem sül.

8. Lépés

Tálald porcukrozva, friss gyümölccsel vagy lekvárral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek