HIRDETŐ
Forrás: Petroos from Getty Images
Cseresznyelekvár
Cseresznyelekvár, melynek elkészítéséhez friss cseresznyére, cukorra és citromlére lesz szüksége. Ez az aromás és édes lekvár kiváló sütéshez, desszertek elkészítéséhez vagy egyszerűen a reggeli toast kenyérre kenésre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 1 kg cseresznye
- 800 g cukor
- 2 tk citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Távolítsa el a cseresznye szárát és héját, majd tegye bele a fazékba.
2. Lépés
Adj hozzá cukrot és citromlevet, majd főzd fel fedő alatt.
3. Lépés
Ha a keverék a fazékban forr, csökkentse a hőmérsékletet, és főzzön további 30 perc és egy óra között, amíg el nem éri a kívánt állagot. A túl hosszú főzés hozzájárul a lekvár sűrűsödéséhez.
4. Lépés
A kész lekvárt sterilizált üvegekbe öntheti. Zárja le és hagyja kihűlni.
5. Lépés
Nyissa ki a lekvárt hűtőben. Zárva több hónapig tarthat.