HIRDETŐ

Forrás: Petroos from Getty Images

Cseresznyelekvár

Cseresznyelekvár, melynek elkészítéséhez friss cseresznyére, cukorra és citromlére lesz szüksége. Ez az aromás és édes lekvár kiváló sütéshez, desszertek elkészítéséhez vagy egyszerűen a reggeli toast kenyérre kenésre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 800 g cukor Hozzáadott
  • 2 tk citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Távolítsa el a cseresznye szárát és héját, majd tegye bele a fazékba.

2. Lépés

Adj hozzá cukrot és citromlevet, majd főzd fel fedő alatt.

3. Lépés

Ha a keverék a fazékban forr, csökkentse a hőmérsékletet, és főzzön további 30 perc és egy óra között, amíg el nem éri a kívánt állagot. A túl hosszú főzés hozzájárul a lekvár sűrűsödéséhez.

4. Lépés

A kész lekvárt sterilizált üvegekbe öntheti. Zárja le és hagyja kihűlni.

5. Lépés

Nyissa ki a lekvárt hűtőben. Zárva több hónapig tarthat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új