HIRDETŐ

Forrás: Petroos from Getty Images

Cseresznyelekvár

Cseresznyelekvár, melynek elkészítéséhez friss cseresznyére, cukorra és citromlére lesz szüksége. Ez az aromás és édes lekvár kiváló sütéshez, desszertek elkészítéséhez vagy egyszerűen a reggeli toast kenyérre kenésre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg cseresznye Hozzáadott
  • 800 g cukor Hozzáadott
  • 2 tk citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Távolítsa el a cseresznye szárát és héját, majd tegye bele a fazékba.

2. Lépés

Adj hozzá cukrot és citromlevet, majd főzd fel fedő alatt.

3. Lépés

Ha a keverék a fazékban forr, csökkentse a hőmérsékletet, és főzzön további 30 perc és egy óra között, amíg el nem éri a kívánt állagot. A túl hosszú főzés hozzájárul a lekvár sűrűsödéséhez.

4. Lépés

A kész lekvárt sterilizált üvegekbe öntheti. Zárja le és hagyja kihűlni.

5. Lépés

Nyissa ki a lekvárt hűtőben. Zárva több hónapig tarthat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek