HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Bru-nO

Csicsóka püré

Nekem személyesen a csicsóka püré egyik kedvenc fogásommá vált, mivel nem csupán ízletes, hanem nagyon egészséges is. Ráadásul a főzés során keletkező illat az egész lakásban elterjed, ami kellemes környezetet teremt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csicsóka Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 150 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt fehér bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A csicsókát alaposan tisztítsuk meg, mivel a héja gyakran tartalmaz földet és egyéb szennyeződéseket. Én személyesen kedvelem ezt a folyamatot, mert a frissen megmosott csicsóka kellemes, a föld illatát idéző aromájú. Vágjuk a csicsókát kisebb darabokra, hogy egyenletesen puhuljon a főzés során.

2. Lépés

A csicsókát tegyük fel főni enyhén sózott vízben. Kb 20-25 percig főzzük, de természetesen a csicsóka mérete is befolyásolja, hogy mennyi idő alatt puhul meg. Javaslom, hogy időnként ellenőrizzük a puhaságát egy villával, hogy ne legyen is túlpuha, sem pedig nyers.

3. Lépés

Ha a csicsóka elkészült, szűrjük le és tegyük bele a vajat, így édes és krémes íz világ jön létre. Keverjük hozzá a tejszínt, majd pürésítsük le a masszát. Adjuk hozzá a szükséges mennyiségű sót és frissen őrölt borsot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új