HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Bru-nO

Csicsóka püré

Nekem személyesen a csicsóka püré egyik kedvenc fogásommá vált, mivel nem csupán ízletes, hanem nagyon egészséges is. Ráadásul a főzés során keletkező illat az egész lakásban elterjed, ami kellemes környezetet teremt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csicsóka Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 150 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • frissen őrölt fehér bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A csicsókát alaposan tisztítsuk meg, mivel a héja gyakran tartalmaz földet és egyéb szennyeződéseket. Én személyesen kedvelem ezt a folyamatot, mert a frissen megmosott csicsóka kellemes, a föld illatát idéző aromájú. Vágjuk a csicsókát kisebb darabokra, hogy egyenletesen puhuljon a főzés során.

2. Lépés

A csicsókát tegyük fel főni enyhén sózott vízben. Kb 20-25 percig főzzük, de természetesen a csicsóka mérete is befolyásolja, hogy mennyi idő alatt puhul meg. Javaslom, hogy időnként ellenőrizzük a puhaságát egy villával, hogy ne legyen is túlpuha, sem pedig nyers.

3. Lépés

Ha a csicsóka elkészült, szűrjük le és tegyük bele a vajat, így édes és krémes íz világ jön létre. Keverjük hozzá a tejszínt, majd pürésítsük le a masszát. Adjuk hozzá a szükséges mennyiségű sót és frissen őrölt borsot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek