Forrás: Pixabay: avantrend
Csipsz Házilag
Egy egyszerű és ízletes otthoni snack, amelyet bárki könnyedén elkészíthet. A friss és ropogós házi csipsz a bolti verziókhoz képest egészségesebb, és ízlésed szerint fűszerezheted.
Hozzávalók
- 2 ks nagy krumpli
- 500 ml olaj a sütéshez
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál Paprika
Eljárás
A krumplikat alaposan mosd meg, majd vékonyan szeleteld fel. Nem szükséges meghámozni őket, mert a héjuk ízesebbé és ropogósabbá teszi a végeredményt.
Az olajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben vagy mélyebb edényben. Amikor az olaj forró, tegyél bele egy szelet krumplit, hogy teszteld a hőmérsékletet. Ha az olaj azonnal serceg, akkor készen áll a többi krumplira.
Adj a krumplikhoz sót és paprikát, majd keverd össze őket, hogy minden szeletet elérjen a fűszer.
Süssd a krumplit kitartóan, amíg aranybarnára nem sütöd, ez átlagosan 15-20 percet vesz igénybe.
Az elkészült csipszet szűrőkanál segítségével emeld ki az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Azonnal tálald, amíg még meleg és ropogós!