HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: avantrend

Csipsz Házilag

Egy egyszerű és ízletes otthoni snack, amelyet bárki könnyedén elkészíthet. A friss és ropogós házi csipsz a bolti verziókhoz képest egészségesebb, és ízlésed szerint fűszerezheted.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ks nagy krumpli Hozzáadott
  • 500 ml olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 teáskanál tengeri só Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A krumplikat alaposan mosd meg, majd vékonyan szeleteld fel. Nem szükséges meghámozni őket, mert a héjuk ízesebbé és ropogósabbá teszi a végeredményt.

2. Lépés

Az olajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben vagy mélyebb edényben. Amikor az olaj forró, tegyél bele egy szelet krumplit, hogy teszteld a hőmérsékletet. Ha az olaj azonnal serceg, akkor készen áll a többi krumplira.

3. Lépés

Adj a krumplikhoz sót és paprikát, majd keverd össze őket, hogy minden szeletet elérjen a fűszer.

4. Lépés

Süssd a krumplit kitartóan, amíg aranybarnára nem sütöd, ez átlagosan 15-20 percet vesz igénybe.

5. Lépés

Az elkészült csipszet szűrőkanál segítségével emeld ki az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat. Azonnal tálald, amíg még meleg és ropogós!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új