Csirke enchiladas
Ízletes enchiladas kitűnő mártással.
Hozzávalók
Hús
- 400 ml víz
- Só
- 400 g csirke
Mártás
- 4 EK olívaolaj
- 2 EK önserkentő liszt
- 3 EK ketchup
- 1 EK Préselt fokhagyma
- 1⁄2 tk chili por
- Só
Melléklet
- 6 db lisztből készült tortillák
- 300 g reszelt sajt
Eljárás
A fazékba tettünk hagymát, csirkét aprítottunk darabokra és vizet adtunk hozzá. Sóztuk ízlés szerint és főzni kezdtük. A hús 20 perc alatt kell megfőnie. A hús főzésének vizét megtartjuk a szószhoz.
Forrás: Youtube
Forró olajban pirítjuk a lisztet világos rántásnak. Hozzáadjuk a ketchupot, a fokhagymát, a chilit és a sót. Egy kis ideig kevergetjük, majd hozzáadunk egy kis levet a hús főzéséből. Úgy, hogy krémes szószunk legyen.
Forrás: Youtube
A főtt húst tálba tépkedjük és hozzáadunk hozzá 2 nagy kanál mártást. A húsnak jól be kell lennie borítva a mártásban.
Forrás: Youtube
A tortillákat hússal töltjük meg, megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük. Így készítjük el az összes tortillát. A tűzálló tál aljára egy kevés szószt öntünk és a tortillákat egymás mellé helyezzük. A tetejére újra szószt öntünk és megszórjuk reszelt sajttal. 15 percre sütőbe tesszük.
Forrás: Youtube