HIRDETŐ
Csirke pörkölt

Csirke pörkölt

Egyik kedvenc nem török ​​ételünk :-) Van, aki csirkepaprikásnak, van aki csirkepörköltnek hívja Csak válassz egy köretet, és egy nagyszerű ebéd kerül az asztalra. Jól illik tésztával, rizzsel, nokedlival, vagy akár bulgurral vagy kuszkuszszal is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 112 kg csirke hús Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 3 ks pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks hagyma Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 ek őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 12 tk őrölt feketebors Hozzáadott
  • 10 szem egész fekete bors Hozzáadott
  • ízlés szerint vegeta Hozzáadott
  • Fűszeres Izlés szerint paprika Hozzáadott
  • 2 ek finomliszt Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az olajon megpirítunk hagymát. Utána hozzáadjuk az őrölt paprikát, hagyjuk egy kicsit rántani, felöntjük egy kis vízzel és beletesszük a húst. Sózzuk, összekeverjük és lefedve hagyjuk, hogy kiengedje saját levét.

2. Lépés

Ezután a húst felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a köményt, borsozzuk, sózzuk, és puhára főzzük. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a vágott paprikát és a paradicsomot, és újra felforraljuk. Mivel szoktam kicsit sűríteni, ezért sima lisztet kevés vízzel simára keverünk és belekeverjük a pörköltbe. Ízlés szerint adjunk hozzá vegetát, és ha csípősnek szeretnénk, chilit adjunk hozzá. Addig főzzük így, amíg a zöldségek puhára nem főnek.

3. Lépés

Közben ízlés szerint köretet készítünk, én ezúttal szarvacska tésztát készítettem. Használhat tejszínt vagy joghurtot, hogy ízesítse a pörköltet. Nálunk mindenképpen joghurt a nyerő :) Jó étvágyat kívánok!

Csirke pörkölt - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új