Forrás: carlosrojas20 from Getty Images
Csirke zöldségekkel mustármártásban
A mustáros csirke az egyik kedvenc ételem. A mustár jellegzetes és fanyar ízt ad a csirkemellnek, amely tökéletes kontrasztot alkot az enyhe hagymával és a tejszínhabbal. Ez az étel tökéletes vasárnapokra vagy különleges alkalmakra.
Hozzávalók
- 4 darab csirkemell
- 3 EK olívaolaj
- Só, fekete bors
- 1 darab The Onion
- 3 gerezd Fokhagyma
- 4 EK Mustár
- 200 ml Tejszínhab
Eljárás
A csirkemellet alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük és szeletekre vágjuk. Ezután sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük a csirkemellet mindkét oldalán aranybarnára.
Közben apróra vágjuk a hagymát, és összezúzzuk a fokhagymagerezdeket. Amikor a csirkemell megpirult, tegye félre, és dinsztelje meg a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben.
Ezután adjuk hozzá a mustárt és a tejszínhabot, és keverjük jól össze. Jobb, ha több mustárt adunk hozzá, mert erősebb ízt ad a mártásnak.
Végül tegye vissza a csirkemelleket a mártásba, és hagyja, hogy minden együtt főjön körülbelül 10 percig. Szükség szerint egy kis vizet adhat hozzá.
A mustármártásos csirke tálalható fojtott vagy sült zöldségekkel.