HIRDETŐ

Forrás: carlosrojas20 from Getty Images

Csirke zöldségekkel mustármártásban

A mustáros csirke az egyik kedvenc ételem. A mustár jellegzetes és fanyar ízt ad a csirkemellnek, amely tökéletes kontrasztot alkot az enyhe hagymával és a tejszínhabbal. Ez az étel tökéletes vasárnapokra vagy különleges alkalmakra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 darab csirkemell Hozzáadott
  • 3 EK olívaolaj Hozzáadott
  • Só, fekete bors Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 3 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 4 EK Mustár Hozzáadott
  • 200 ml Tejszínhab Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemellet alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük és szeletekre vágjuk. Ezután sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük a csirkemellet mindkét oldalán aranybarnára.

3. Lépés

Közben apróra vágjuk a hagymát, és összezúzzuk a fokhagymagerezdeket. Amikor a csirkemell megpirult, tegye félre, és dinsztelje meg a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a mustárt és a tejszínhabot, és keverjük jól össze. Jobb, ha több mustárt adunk hozzá, mert erősebb ízt ad a mártásnak.

5. Lépés

Végül tegye vissza a csirkemelleket a mártásba, és hagyja, hogy minden együtt főjön körülbelül 10 percig. Szükség szerint egy kis vizet adhat hozzá.

6. Lépés

A mustármártásos csirke tálalható fojtott vagy sült zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új