Forrás: Ravsky from Getty Images
Csirkehús tésztával és sajtmártással
A csirkehús tésztával és sajtmártással ízletes és egyszerű étel, amit bárki el tud készíteni.
Hozzávalók
Tészta
- 200 g tészta
- 1 kanál Só
- 1 kanál olaj
Csirkehús
- 2 Darabok csirkemell
- 1 kanál Só
- 1 kanál őrölt fekete bors
- 2 kanalak olaj
Nyers szósz
- 200 ml főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
Eljárás
Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint egy csipet sóval és olajjal, hogy ne ragadjanak össze. Amikor készen vannak, szűrjük le és tegyük félre.
A csirke mellét sóval és fűszerekkel megszórjuk, majd olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ezután félretesszük és pihentetjük.
A serpenyőbe hozzáadjuk a főzéshez szükséges tejszínt, és mérsékelt lángon melegítjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot és lassan elolvasszuk. Az öntetet addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad.
A mártáshoz adjuk hozzá a pirított csirkehúst és hagyjuk tovább párolni még 5 percig.
A kész húst mártással tálaljuk tésztával. És még megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal.