HIRDETŐ

Csirkemáj pörkölt

Egy igazi hagyományos magyar fogás, amely levesek mellé vagy akár csak egy finom friss kenyérrel is tökéletes. A csirkemáj pörkölt gazdag ízekkel rendelkezik, melyet a hagymás, paprikás alap ad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemáj Hozzáadott
  • 2 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 ks nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál édes nemes paprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.

2. Lépés

Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt paprikát, majd gyorsan összekeverjük.

3. Lépés

Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt csirkemájat, majd megszórjuk borssal, sóval, és zúzott fokhagymával.

4. Lépés

Lehetőleg kis lángon, körülbelül 25-30 percig pörköltetjük, közben többször megkeverjük.

5. Lépés

Ha a máj megpuhult, forrón, friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új