HIRDETŐ
Csirkemáj pörkölt
Egy igazi hagyományos magyar fogás, amely levesek mellé vagy akár csak egy finom friss kenyérrel is tökéletes. A csirkemáj pörkölt gazdag ízekkel rendelkezik, melyet a hagymás, paprikás alap ad.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g csirkemáj
- 2 evőkanál étolaj
- 1 ks nagy fej hagyma
- 1 evőkanál édes nemes paprika
- 1⁄2 teáskanál őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
2. Lépés
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az őrölt paprikát, majd gyorsan összekeverjük.
3. Lépés
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt csirkemájat, majd megszórjuk borssal, sóval, és zúzott fokhagymával.
4. Lépés
Lehetőleg kis lángon, körülbelül 25-30 percig pörköltetjük, közben többször megkeverjük.
5. Lépés
Ha a máj megpuhult, forrón, friss kenyérrel tálaljuk.