Csirkemell gombával
Recept az igénytelenek számára
Hozzávalók
- 300 g Hoegyél
- 300 g Gomba
- 1 Közepes The Onion
- 150 ml Tejszínhab
- olaj
- Só
- Fekete bors
- föld Szöveg
- Fokhagyma fűszer
- 400 ml Húsleves
Eljárás
A húst kisebb kockákra vágjuk, megsózzuk és megfűszerezzük. Hozzáadjuk az olajat és összekeverjük.
Időnként kevergetve aranybarnára sütjük a serpenyőben (már nem adjuk hozzá az olajat). Kész állapotban kivesszük a serpenyőből.
A sertéssültben előkészítjük a csiperkét. Jól megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A serpenyőbe olajat adunk és mártjuk a csiperkéket. Körülbelül két perc múlva apróra vágott hagymát adunk hozzá és együtt pirítjuk még egy ideig. Ízesítjük őrölt paprikával, sót, fekete borsot, fokhagyma fűszert adunk hozzá, húslevessel öntjük le és mérsékelt tűzön főzzük 10-15 percig.
Belekeverjük a tejszínt, és hagyjuk besűrűsödni. A kész mártásba végül visszarakjuk a már sült húst és jól összekeverjük.
Rizzsal vagy krumplipürével szolgáljuk fel.