HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: koisra

Csirkemell kínai recept

Ezt a receptet többször elkészítettem már, és mindig nagy sikere volt. Azonban érdemes kísérletezni a fűszerekkel, így mindenki megtalálhatja a számára ideális ízvilágot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 1 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kis doboz bambuszrügy Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 ml szójaszósz Hozzáadott
  • 1 teáskanál gyömbér Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, a sárgarépát és a vöröshagymát pedig apró kockákra. A bambuszrügyet öblítsük le. Megjegyzem, hogy a csíkok és kockák méretén múlik a hús és zöldségek párolgási ideje, ezért érdemes a csirkét és a zöldségeket azonos méretre vágni, hogy egy időben puhuljanak meg. Az előkészített hozzávalókat tegyük félre.

2. Lépés

Egy wokban vagy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pároljuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy ne égessük meg a fokhagymát, mert keserű lesz, ezért célszerű kevesebb tűzön, állandó keverés mellett párolni. Ezután adjuk hozzá a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük őket, míg fehér nem lesz minden oldalukon. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és a bambuszrügyet, illetve a gyömbért. Jól keverjük össze az egészet, és öntsük hozzá a szójaszószt. Fedjük le, és pároljuk kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Kevergessük át néha, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Tálalhatjuk rizzsel vagy tésztával, de önmagában is fogyasztható. Egy kis friss korianderrel vagy zöldhagymával megszórva különlegesebbé tehetjük az ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek