HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: koisra

Csirkemell kínai recept

Ezt a receptet többször elkészítettem már, és mindig nagy sikere volt. Azonban érdemes kísérletezni a fűszerekkel, így mindenki megtalálhatja a számára ideális ízvilágot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 1 Közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 kis doboz bambuszrügy Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 ml szójaszósz Hozzáadott
  • 1 teáskanál gyömbér Hozzáadott
  • 1 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, a sárgarépát és a vöröshagymát pedig apró kockákra. A bambuszrügyet öblítsük le. Megjegyzem, hogy a csíkok és kockák méretén múlik a hús és zöldségek párolgási ideje, ezért érdemes a csirkét és a zöldségeket azonos méretre vágni, hogy egy időben puhuljanak meg. Az előkészített hozzávalókat tegyük félre.

2. Lépés

Egy wokban vagy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pároljuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy ne égessük meg a fokhagymát, mert keserű lesz, ezért célszerű kevesebb tűzön, állandó keverés mellett párolni. Ezután adjuk hozzá a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük őket, míg fehér nem lesz minden oldalukon. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és a bambuszrügyet, illetve a gyömbért. Jól keverjük össze az egészet, és öntsük hozzá a szójaszószt. Fedjük le, és pároljuk kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Kevergessük át néha, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Tálalhatjuk rizzsel vagy tésztával, de önmagában is fogyasztható. Egy kis friss korianderrel vagy zöldhagymával megszórva különlegesebbé tehetjük az ételt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új