Forrás: Pixabay: koisra
Csirkemell kínai recept
Ezt a receptet többször elkészítettem már, és mindig nagy sikere volt. Azonban érdemes kísérletezni a fűszerekkel, így mindenki megtalálhatja a számára ideális ízvilágot.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 1 Közepes sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 1 kis doboz bambuszrügy
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 ml szójaszósz
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 evőkanál étolaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, a sárgarépát és a vöröshagymát pedig apró kockákra. A bambuszrügyet öblítsük le. Megjegyzem, hogy a csíkok és kockák méretén múlik a hús és zöldségek párolgási ideje, ezért érdemes a csirkét és a zöldségeket azonos méretre vágni, hogy egy időben puhuljanak meg. Az előkészített hozzávalókat tegyük félre.
Egy wokban vagy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Pároljuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy ne égessük meg a fokhagymát, mert keserű lesz, ezért célszerű kevesebb tűzön, állandó keverés mellett párolni. Ezután adjuk hozzá a csirkemellcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, és addig sütjük őket, míg fehér nem lesz minden oldalukon. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és a bambuszrügyet, illetve a gyömbért. Jól keverjük össze az egészet, és öntsük hozzá a szójaszószt. Fedjük le, és pároljuk kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Kevergessük át néha, hogy ne égjen oda.
Tálalhatjuk rizzsel vagy tésztával, de önmagában is fogyasztható. Egy kis friss korianderrel vagy zöldhagymával megszórva különlegesebbé tehetjük az ételt.