Forrás: PiraPora from Getty Images
Csirkemell mustármártásban
Egyszerű és ízletes recept csirkemellre mustármártásban. Ez az étel tökéletes bármilyen alkalomra.
Hozzávalók
Csirke hús
- 4 db csirkemell
- 2 kanalak növényi olaj
Mustáros szósz
- 100 ml főzőtejszín
- 3 kanalak Mustár
- 1 darab The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál őrölt fekete bors
- 1 kanál Só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Süssön csirkemellet növényi olajban mindkét oldalon, amíg aranybarnává nem válik. Ezután helyezze a csirkét a tepsibe.
A serpenyőben, ahol a csirkét süti, pirítsa meg apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg a hagyma nem lesz enyhén aranybarna.
A serpenyőbe adjon hozzá főzőtejszínt, mustárt, sót és őrölt fekete borsot. Hagyja a szószt mérsékelt lángon körülbelül 5 percig, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Öntse le a mártást a csirke mellekre a tepsi. Helyezze a tálat a előmelegített sütőbe és sütse kb. 15 - 20 percig.
A csirke húst melegen tálalja, mustáros mártással meglocsolva. Kiegészítésként rizst vagy krumplit használhat.