HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csirkepörkölt bográcsban, az igazi hungarikum

A csirkepörkölt igazi hungarikum, mely minden magyar asztalon gyakori vendég. Nincs is finomabb egy gulyásleves után, köretnek pedig tarhonyát, nokedlit vagy petrezselymes krumplit ajánlunk hozzá. A bográcsban készült változat különleges ízt kölcsönöz az ételnek, feltétlenül ajánlott kipróbálni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 kg csirkehús (csirkecomb és/vagy mell) Hozzáadott
  • 4 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 100 ml étolaj Hozzáadott
  • só, bors igény szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkehúst mossuk meg, majd darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát pedig nagyobb darabokra.

3. Lépés

A bográcsba öntjük az olajat, majd beletesszük a hagymát és fokhagymát, amit addig dinsztelünk, míg üveges nem lesz.

4. Lépés

Hozzáadunk a pirospaprikát és gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

Beletesszük a csirkehúst, addig pirítjuk, amíg minden oldaláról fehérré nem válik.

6. Lépés

Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük.

7. Lépés

Beletesszük a babérleveleket, majd takaréklángon, lefedve kb. 1,5 - 2 órát főzzük.

8. Lépés

Ha szükséges, a főzés közben plusz vizet öntünk hozzá.

9. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizzük, hogy kellően puha-e a hús, és igény szerint ízesítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új