HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csirkepörkölt bográcsban, az igazi hungarikum

A csirkepörkölt igazi hungarikum, mely minden magyar asztalon gyakori vendég. Nincs is finomabb egy gulyásleves után, köretnek pedig tarhonyát, nokedlit vagy petrezselymes krumplit ajánlunk hozzá. A bográcsban készült változat különleges ízt kölcsönöz az ételnek, feltétlenül ajánlott kipróbálni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 kg csirkehús (csirkecomb és/vagy mell) Hozzáadott
  • 4 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • 100 ml étolaj Hozzáadott
  • só, bors igény szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkehúst mossuk meg, majd darabokra vágjuk.

2. Lépés

A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát pedig nagyobb darabokra.

3. Lépés

A bográcsba öntjük az olajat, majd beletesszük a hagymát és fokhagymát, amit addig dinsztelünk, míg üveges nem lesz.

4. Lépés

Hozzáadunk a pirospaprikát és gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen oda.

5. Lépés

Beletesszük a csirkehúst, addig pirítjuk, amíg minden oldaláról fehérré nem válik.

6. Lépés

Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük.

7. Lépés

Beletesszük a babérleveleket, majd takaréklángon, lefedve kb. 1,5 - 2 órát főzzük.

8. Lépés

Ha szükséges, a főzés közben plusz vizet öntünk hozzá.

9. Lépés

Tálalás előtt ellenőrizzük, hogy kellően puha-e a hús, és igény szerint ízesítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek