HIRDETŐ

Csirkés zöldséges bulgur

Ez a recept különösen a közel-keleti konyha rajongóinak kedvez, hiszen a bulgur egy régi, de mégis trendi alapanyag, amelyet a hagyományos rizstől eltérően könnyedén hasznosíthatsz. A csirkemell és a zöldségvariáció hozzásegít, hogy ételünk kiváló fehérjeforrás, és egészséges szénhidrátforrás legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g bulgur Hozzáadott
  • 2 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks cukkini Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Só, bors stb. ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdd azzal, hogy a csirkemellet apró kockákra vágod, majd sózd, borsozd és olívaolajban pirítsd meg. Ezután vedd ki a serpenyőből, és tedd félre későbbre.

2. Lépés

A zöldségeket mossd meg alaposan - ezt ne spórold meg, hiszen a zöldségek felületén gyakran találhatóak baktériumok! Ezután vágd vékony csíkokra őket.

3. Lépés

Egy tálba tedd a bulgurt és forró vizet önts rá. Sós vízben is érdemes főzni a bulgurt, mert így még finomabb lesz. Hagyd állni kb. 15 percig.

4. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajat hevítesz, majd beledobod a csíkokra vágott zöldségeket. Fontos, hogy ne magas lángon csináld, mert a zöldségek gyorsan megégnek! Pirítsd őket pirosasra, majd öntsd hozzá a félretett csirkét.

5. Lépés

Az utolsó lépésben add hozzá a megfőtt bulgurt, és öntsd meg a fűszeres lével, amit a csirke és a zöldségek pirításakor nyertél. Alaposan keverd el az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új