HIRDETŐ

Csirkés zöldséges bulgur

Ez a recept különösen a közel-keleti konyha rajongóinak kedvez, hiszen a bulgur egy régi, de mégis trendi alapanyag, amelyet a hagyományos rizstől eltérően könnyedén hasznosíthatsz. A csirkemell és a zöldségvariáció hozzásegít, hogy ételünk kiváló fehérjeforrás, és egészséges szénhidrátforrás legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g bulgur Hozzáadott
  • 2 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks cukkini Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Só, bors stb. ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdd azzal, hogy a csirkemellet apró kockákra vágod, majd sózd, borsozd és olívaolajban pirítsd meg. Ezután vedd ki a serpenyőből, és tedd félre későbbre.

2. Lépés

A zöldségeket mossd meg alaposan - ezt ne spórold meg, hiszen a zöldségek felületén gyakran találhatóak baktériumok! Ezután vágd vékony csíkokra őket.

3. Lépés

Egy tálba tedd a bulgurt és forró vizet önts rá. Sós vízben is érdemes főzni a bulgurt, mert így még finomabb lesz. Hagyd állni kb. 15 percig.

4. Lépés

Egy serpenyőben olívaolajat hevítesz, majd beledobod a csíkokra vágott zöldségeket. Fontos, hogy ne magas lángon csináld, mert a zöldségek gyorsan megégnek! Pirítsd őket pirosasra, majd öntsd hozzá a félretett csirkét.

5. Lépés

Az utolsó lépésben add hozzá a megfőtt bulgurt, és öntsd meg a fűszeres lével, amit a csirke és a zöldségek pirításakor nyertél. Alaposan keverd el az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek