Csirkés zöldséges bulgur
Ez a recept különösen a közel-keleti konyha rajongóinak kedvez, hiszen a bulgur egy régi, de mégis trendi alapanyag, amelyet a hagyományos rizstől eltérően könnyedén hasznosíthatsz. A csirkemell és a zöldségvariáció hozzásegít, hogy ételünk kiváló fehérjeforrás, és egészséges szénhidrátforrás legyen.
Hozzávalók
- 200 g bulgur
- 2 ks csirkemellfilé
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks cukkini
- 1 ks Paprika
- 3 ks paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- Só, bors stb. ízlés szerint
Eljárás
Kezdd azzal, hogy a csirkemellet apró kockákra vágod, majd sózd, borsozd és olívaolajban pirítsd meg. Ezután vedd ki a serpenyőből, és tedd félre későbbre.
A zöldségeket mossd meg alaposan - ezt ne spórold meg, hiszen a zöldségek felületén gyakran találhatóak baktériumok! Ezután vágd vékony csíkokra őket.
Egy tálba tedd a bulgurt és forró vizet önts rá. Sós vízben is érdemes főzni a bulgurt, mert így még finomabb lesz. Hagyd állni kb. 15 percig.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítesz, majd beledobod a csíkokra vágott zöldségeket. Fontos, hogy ne magas lángon csináld, mert a zöldségek gyorsan megégnek! Pirítsd őket pirosasra, majd öntsd hozzá a félretett csirkét.
Az utolsó lépésben add hozzá a megfőtt bulgurt, és öntsd meg a fűszeres lével, amit a csirke és a zöldségek pirításakor nyertél. Alaposan keverd el az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek.