Forrás: stockfoodgmbh from Images Professionals GmbH
Csirketekercs spenóttöltelékkel
A csirketekercs spenóttöltelékkel kitűnő főétel, amely minden vendéget örömmel tölt el.
Hozzávalók
Roulade
- 4 db csirkemell
- 2 db olívaolaj
- 1 db fokhagymagerezd
- 1 db The Onion
- 1 kanál tengeri só
- 1 kanál Fekete bors
Töltelék
- 200 g fagyasztott spenót
- 100 g reszelt sajt
- 2 db tojás
- 1 kanál tengeri só
- 1 kanál Fekete bors
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra. Vágja a csirke mellét vékony szeletekre, sózza meg és borsozza meg.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon pirítsa meg a serpenyőben, amíg puha és aranysárga nem lesz.
Adjon hozzá fagyasztott spenótot és főzzön addig, amíg a víz el nem párolog. Vegye le a serpenyőt a tűzhelyről és adjon hozzá reszelt sajtot és tojásokat. Ízesítse tengeri sóval és fekete borssal.
Oszd el egyenletesen a spenótos keveréket a csirkemelleken, tekerd fel rouladenak és rögzítsd spatulával vagy konyhai cérnával.
Helyezze a csirke tekercseket egy kikenett tepsibe, és süssön előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg aranybarna és szaftos nem lesz.