HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csőben sült besameles rakott spárga

Akár laktózérzékenyek is elkészíthetik, mivel ez egy mennyei és elronthatatlan vega ebéd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 dkg laktózmentes vaj Hozzáadott
  • 3 dkg rizsliszt Hozzáadott
  • 3 dl laktózmentes tej Hozzáadott
  • 15 dkg laktózmentes sajt Hozzáadott
  • 1 tk szerecsendió Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 80 dkg Spárga Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is 3 dkg vajat egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztunk. Hozzáadjuk a rizslisztet és folyamatosan kevergetjük, amíg aranyszínű lesz. Ezután hozzáöntjük a tejet, és még 7-8 percig főzzük.

2. Lépés

A sajtot lereszeljük, és hozzáadjuk a még meleg besamelhez, a szerecsendióval és a sóval együtt. Addig kevergetjük, amíg a sajt beleolvad a mártásba.

3. Lépés

A spárgákról levágjuk a végeket, majd 5 percig sós vízben főzzük. A maradék vajjal kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a spárgákat, és ráöntjük a sajtos besamelt.

4. Lépés

220 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új