HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Csőben sült besameles rakott spárga
Akár laktózérzékenyek is elkészíthetik, mivel ez egy mennyei és elronthatatlan vega ebéd.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 dkg laktózmentes vaj
- 3 dkg rizsliszt
- 3 dl laktózmentes tej
- 15 dkg laktózmentes sajt
- 1 tk szerecsendió
- 1 tk só
- 80 dkg Spárga
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Először is 3 dkg vajat egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztunk. Hozzáadjuk a rizslisztet és folyamatosan kevergetjük, amíg aranyszínű lesz. Ezután hozzáöntjük a tejet, és még 7-8 percig főzzük.
2. Lépés
A sajtot lereszeljük, és hozzáadjuk a még meleg besamelhez, a szerecsendióval és a sóval együtt. Addig kevergetjük, amíg a sajt beleolvad a mártásba.
3. Lépés
A spárgákról levágjuk a végeket, majd 5 percig sós vízben főzzük. A maradék vajjal kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a spárgákat, és ráöntjük a sajtos besamelt.
4. Lépés
220 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz.