HIRDETŐ
Csodálatos Házi fokhagymakrém olívaolajjal
Ez a házi fokhagymakrém recept csodálatos alternatívát nyújt a boltban kapható változatokhoz. Az ízesítésben a friss fokhagyma dominál, amely harmonikusan összehangolódik az olívaolajjal és a citrommal. Kitűnő kiegészítő grillezett húsokhoz, de akár magában is élvezhető pirítóssal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Fej friss fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
- Só és friss őrölt feketebors
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Hámozzuk meg a fokhagymát, és vágjuk apróra.
2. Lépés
A fokhagymát tegyük egy keverőtálba, adjunk hozzá olívaolajat és citromlevet.
3. Lépés
Keverjük össze az alapanyagokat, majd adjuk hozzá az aprított petrezselymet. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
4. Lépés
Használjunk botmixert az alapanyagok összeturmixolásához, amíg krémes állagú nem lesz.
5. Lépés
Kóstoljuk meg, és szükség esetén finomhangoljuk az ízvilágát sóval és borssal.
6. Lépés
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.