Forrás: Pixabay
Csodálatos ízű Sült gesztenye
A sült gesztenye nemcsak csodálatos ízű, hanem a hideg téli esték meghittségét is magában hordozza. Népszerű utcai snack, de otthon is könnyedén elkészíthető és nem utolsó sorban egészséges finomság.
Hozzávalók
- 1 kg gesztenye
- víz
Eljárás
Áztassuk a gesztenyéket 15-20 percig meleg vízben.
A beáztatott gesztenyéket vágjuk be a csúcsukon egy éles késsel, hogy a héja könnyebben lejöjjön a sütés után.
A gesztenyéket tegyük egy tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig süssük, vagy amíg a héja meg nem reped.
Ha elkészült, tegyük a gesztenyéket egy törülközőbe, és hagyjuk 10-15 percig pihenni, hogy a hőtartása miatt a héja könnyebben lejöjjön.
Miután letelt a pihentetési idő, hámozzuk meg a gesztenyéket, amilyen gyorsan csak lehet, mert melegen a legkönnyebb.
Tálaljuk melegen, ízlés szerint fűszerezve.