HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csodálatos ízű Sült gesztenye

A sült gesztenye nemcsak csodálatos ízű, hanem a hideg téli esték meghittségét is magában hordozza. Népszerű utcai snack, de otthon is könnyedén elkészíthető és nem utolsó sorban egészséges finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg gesztenye Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Áztassuk a gesztenyéket 15-20 percig meleg vízben.

2. Lépés

A beáztatott gesztenyéket vágjuk be a csúcsukon egy éles késsel, hogy a héja könnyebben lejöjjön a sütés után.

3. Lépés

A gesztenyéket tegyük egy tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig süssük, vagy amíg a héja meg nem reped.

4. Lépés

Ha elkészült, tegyük a gesztenyéket egy törülközőbe, és hagyjuk 10-15 percig pihenni, hogy a hőtartása miatt a héja könnyebben lejöjjön.

5. Lépés

Miután letelt a pihentetési idő, hámozzuk meg a gesztenyéket, amilyen gyorsan csak lehet, mert melegen a legkönnyebb.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, ízlés szerint fűszerezve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új