HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csodálatos ízű Sült gesztenye

A sült gesztenye nemcsak csodálatos ízű, hanem a hideg téli esték meghittségét is magában hordozza. Népszerű utcai snack, de otthon is könnyedén elkészíthető és nem utolsó sorban egészséges finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg gesztenye Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Áztassuk a gesztenyéket 15-20 percig meleg vízben.

2. Lépés

A beáztatott gesztenyéket vágjuk be a csúcsukon egy éles késsel, hogy a héja könnyebben lejöjjön a sütés után.

3. Lépés

A gesztenyéket tegyük egy tepsire és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig süssük, vagy amíg a héja meg nem reped.

4. Lépés

Ha elkészült, tegyük a gesztenyéket egy törülközőbe, és hagyjuk 10-15 percig pihenni, hogy a hőtartása miatt a héja könnyebben lejöjjön.

5. Lépés

Miután letelt a pihentetési idő, hámozzuk meg a gesztenyéket, amilyen gyorsan csak lehet, mert melegen a legkönnyebb.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, ízlés szerint fűszerezve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek