Forrás: Pixabay
Csodálatosan finom Hagyományos töltött paprika
A hagyományos töltött paprika egy hungarikum, melyet Magyarországon igen kedvelnek. A töltött paprika egy olyan étel, mely önmagában egyáltalán nem bonyolult, azonban csodálatosan finom. A lédús, édes paprika tökéletesen mutatja be az ízletes, aromás húst, melyet friss köret kísér.
Hozzávalók
- 8 nagy piros vagy sárga paprika
- 500 g darált sertéshús
- 150 g Rizs
- 2 nagy hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 2 teáskanál cukor
Eljárás
A rizst főzzük meg a pároláshoz szükséges vízmennyiségben.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk olajon.
A párolt hagymát keverjük össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojással, sóval, borssal és pirospaprikával.
Az elkészült masszát töltsük a megmosott és kiöblített paprikákba. Ne töltsük túl a paprikákat, mert a rizs még duzzadni fog.
A töltött paprikákat helyezzük egy mély tűzálló edénybe, öntsük le paradicsomsűrítménnyel és vízzel, majd főzzük kb. 1 órán át.
Mindegyik paprikát forgassuk meg, hogy minden oldalukon egyenletesen megfőjenek.
Tálaláskor lehet mellé tejfölt is kínálni.