HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csodálatosan finom Hagyományos töltött paprika

A hagyományos töltött paprika egy hungarikum, melyet Magyarországon igen kedvelnek. A töltött paprika egy olyan étel, mely önmagában egyáltalán nem bonyolult, azonban csodálatosan finom. A lédús, édes paprika tökéletesen mutatja be az ízletes, aromás húst, melyet friss köret kísér.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 nagy piros vagy sárga paprika Hozzáadott
  • 500 g darált sertéshús Hozzáadott
  • 150 g Rizs Hozzáadott
  • 2 nagy hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 doboz sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 2 teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A rizst főzzük meg a pároláshoz szükséges vízmennyiségben.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk olajon.

3. Lépés

A párolt hagymát keverjük össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojással, sóval, borssal és pirospaprikával.

4. Lépés

Az elkészült masszát töltsük a megmosott és kiöblített paprikákba. Ne töltsük túl a paprikákat, mert a rizs még duzzadni fog.

5. Lépés

A töltött paprikákat helyezzük egy mély tűzálló edénybe, öntsük le paradicsomsűrítménnyel és vízzel, majd főzzük kb. 1 órán át.

6. Lépés

Mindegyik paprikát forgassuk meg, hogy minden oldalukon egyenletesen megfőjenek.

7. Lépés

Tálaláskor lehet mellé tejfölt is kínálni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új