Forrás: canva:caci-jane kendall
Csokis kevert süti
Ez a csokis kevert süti a konyhámban lett kikísérletezve és tökéletesítve, számtalan alkalommal elkészítettem már. Az omlós tészta és a gazdag, csokoládés íz kombinációja lesz az instant kedvence mindenkinek a családban!
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 100 g vaj
- 2 tojás
- 50 g kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- étcsokoládé szósz
Eljárás
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A közbeni időben kikeverjük a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, só) egy tálban.
Egy másik tálban összekeverjük a tojást a puha, szobahőmérsékletű vajjal. Fontos, hogy a vaj ne legyen hideg, különben nem keveredik jól az összetevőkkel.
A vajas-tojásos keveréket hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz, és alaposan eldolgozzuk. Az állagának lágy, de nem folyékony halmazállapotúnak kell lennie.
A masszát simításokkal egyenletesen elosztjuk a sütőformában. Figyeljünk arra, hogy a tészta mindenhonnan egyforma vastagságú legyen, így sül egyenletesen át.
A sütit 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kellően átsült-e.
Miután kivettük a sütiből a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsünk rá étcsokoládé szószt. Tipp: Ha nincs étcsokoládé szószod, olvassz fel némi étcsokoládét, és ezzel helyettesítsd!