HIRDETŐ

Forrás: canva:caci-jane kendall

Csokis kevert süti

Ez a csokis kevert süti a konyhámban lett kikísérletezve és tökéletesítve, számtalan alkalommal elkészítettem már. Az omlós tészta és a gazdag, csokoládés íz kombinációja lesz az instant kedvence mindenkinek a családban!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 50 g kakaópor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • étcsokoládé szósz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A közbeni időben kikeverjük a száraz alapanyagokat (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, só) egy tálban.

2. Lépés

Egy másik tálban összekeverjük a tojást a puha, szobahőmérsékletű vajjal. Fontos, hogy a vaj ne legyen hideg, különben nem keveredik jól az összetevőkkel.

3. Lépés

A vajas-tojásos keveréket hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz, és alaposan eldolgozzuk. Az állagának lágy, de nem folyékony halmazállapotúnak kell lennie.

4. Lépés

A masszát simításokkal egyenletesen elosztjuk a sütőformában. Figyeljünk arra, hogy a tészta mindenhonnan egyforma vastagságú legyen, így sül egyenletesen át.

5. Lépés

A sütit 25-30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kellően átsült-e.

6. Lépés

Miután kivettük a sütiből a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsünk rá étcsokoládé szószt. Tipp: Ha nincs étcsokoládé szószod, olvassz fel némi étcsokoládét, és ezzel helyettesítsd!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új