HIRDETŐ

Forrás: canva

Csokis linzer

Az évek során több alkalommal is elkészítettem már a csokis linzert, és minden alkalommal nagy sikert arattam vele. Bár az elkészítése kissé időigényes, de a végeredmény kárpótol a fáradozásért.

HIRDETŐ
Így süss tökéletes karácsonyi linzer

A recept ebben a cikkben található

Így süss tökéletes karácsonyi linzer

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 150 g sárgabarack lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a vajjal, csináljunk belőle morzsalékos keveréket. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, vaníliás cukrot, sót és kakaóport, majd gyúrjuk össze. Célszerű hideg vajat használni, hogy könnyebben összeálljon a tészta. Az elkészült tésztát tegyük hűtőbe pihenni minimum fél órára.

2. Lépés

A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagra, majd szaggassunk ki belőle kis méretű linzereket. A sütemények felét szaggassuk ki a közepéből is. 180 fokos előmelegített sütőben süssük őket 10-12 percig, míg az aljuk aranybarna nem lesz. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert hamar megég!

3. Lépés

A kihűlt tésztákat tömjük meg a lekvárral vagy mogyorókrémmel, majd helyezzük rá a kivágott tetejét. Minél több lekvárt teszünk közé, annál zamatosabb lesz a végeredmény.

4. Lépés

Próbáljuk meg a linzereket előző nap elkészíteni és a tálalás előtt egy éjszakán át hűtőben tartani, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. Ha van rá időnk, készítsünk házi lekvárt a töltéshez, így még különlegesebb lesz a süteményünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek