HIRDETŐ

Forrás: canva

Csokis linzer

Az évek során több alkalommal is elkészítettem már a csokis linzert, és minden alkalommal nagy sikert arattam vele. Bár az elkészítése kissé időigényes, de a végeredmény kárpótol a fáradozásért.

HIRDETŐ
Így süss tökéletes karácsonyi linzer

A recept ebben a cikkben található

Így süss tökéletes karácsonyi linzer

Hozzávalók

adagok száma
16
  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 ks tojássárgája Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 150 g sárgabarack lekvár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet a vajjal, csináljunk belőle morzsalékos keveréket. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, vaníliás cukrot, sót és kakaóport, majd gyúrjuk össze. Célszerű hideg vajat használni, hogy könnyebben összeálljon a tészta. Az elkészült tésztát tegyük hűtőbe pihenni minimum fél órára.

2. Lépés

A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagra, majd szaggassunk ki belőle kis méretű linzereket. A sütemények felét szaggassuk ki a közepéből is. 180 fokos előmelegített sütőben süssük őket 10-12 percig, míg az aljuk aranybarna nem lesz. Vigyázzunk, ne süssük túl, mert hamar megég!

3. Lépés

A kihűlt tésztákat tömjük meg a lekvárral vagy mogyorókrémmel, majd helyezzük rá a kivágott tetejét. Minél több lekvárt teszünk közé, annál zamatosabb lesz a végeredmény.

4. Lépés

Próbáljuk meg a linzereket előző nap elkészíteni és a tálalás előtt egy éjszakán át hűtőben tartani, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. Ha van rá időnk, készítsünk házi lekvárt a töltéshez, így még különlegesebb lesz a süteményünk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új