Forrás: canva
Csokiszalámi
Szuper gyors, egyszeű és nagyon finom sütemény.
Hozzávalók
- 40 dkg darált keksz
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 20 dkg margarin
- 2 dl rum
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
Eljárás
Az elkészítés során a legfontosabb, hogy a margarint megolvasztjuk, és hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport, a rumot és a vaníliás cukrot. Elegyítsd őket jól. **Ajánlás:** ne használj túl sok margarint, mert a massza túl zsírossá válhat.
A darált kekszhez hozzáadjuk a margarinos masszát és a mazsolát, majd alaposan összegyúrjuk. **Ajánlás:** ha túl száraznak találod a masszát, növeld a rum mennyiségét.
A keveréket a tésztagörgővel henger formára formáljuk és alumíniumfóliába csavarjuk **Ajánlás:** ha nem lenne otthon alumíniumfóliád, sütőpapírral is kivitelezhető.
Betesszük a hűtőbe, ahol legalább 2 órát hagyjuk pihenni.
Az elkészült csokiszalámit tálalás előtt szeletekre vágjuk. **Ajánlás:** Jégbevont tortakéssel könnyebb szeletelni, és a szeletek nem tapadnak annyira a késlapra.