HIRDETŐ

Forrás: TiSanti from Getty Images

Csokoládé golyók

A csokoládéval bevont csokoládégolyók számomra egyet jelentenek az igazi csokoládéparadicsommal. Már évek óta készítem őket, főleg ünnepekre és ünnepekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 200 gramm étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 gramm Vaj Hozzáadott
  • 100 gramm Porcukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 100 gramm darált dió Hozzáadott
  • 2 Kanálok Kakaó Hozzáadott
  • 200 gramm Tejcsokoládé a cukormázhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Az étcsokoládét és a vajat apróra vágjuk, és egy tálba tesszük, amelyet egy lábas víz fölé állítunk. Ez gőz keletkezik, amely lassan sima keverékké olvasztja a csokoládét és a vajat. Fontos, hogy a víz ne érjen a tál aljára a csokoládéval, és az is, hogy ne forrjon fel.

2. Lépés

Ha a csokoládé és a vaj megolvadt, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük jól össze. Ezután keverjünk bele egy tojást. Ha vidéki tyúktól származó tojást használ, a golyóknak még jobb lesz az íze.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a darált diót és a kakaót az előkészített keverékhez. Keverjük jól össze, és hagyjuk a hűtőben kb. 2 órán át hűlni.

4. Lépés

Vegye ki a hűtőből, és egy kiskanál segítségével formáljon kis golyókat, majd helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Lépés

Végül olvaszd meg a tejcsokoládét, és forgasd meg benne a golyóinkat. Hagyjuk őket kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új