HIRDETŐ

Forrás: TiSanti from Getty Images

Csokoládé golyók

A csokoládéval bevont csokoládégolyók számomra egyet jelentenek az igazi csokoládéparadicsommal. Már évek óta készítem őket, főleg ünnepekre és ünnepekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 200 gramm étcsokoládé Hozzáadott
  • 100 gramm Vaj Hozzáadott
  • 100 gramm Porcukor Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 100 gramm darált dió Hozzáadott
  • 2 Kanálok Kakaó Hozzáadott
  • 200 gramm Tejcsokoládé a cukormázhoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Az étcsokoládét és a vajat apróra vágjuk, és egy tálba tesszük, amelyet egy lábas víz fölé állítunk. Ez gőz keletkezik, amely lassan sima keverékké olvasztja a csokoládét és a vajat. Fontos, hogy a víz ne érjen a tál aljára a csokoládéval, és az is, hogy ne forrjon fel.

2. Lépés

Ha a csokoládé és a vaj megolvadt, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük jól össze. Ezután keverjünk bele egy tojást. Ha vidéki tyúktól származó tojást használ, a golyóknak még jobb lesz az íze.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a darált diót és a kakaót az előkészített keverékhez. Keverjük jól össze, és hagyjuk a hűtőben kb. 2 órán át hűlni.

4. Lépés

Vegye ki a hűtőből, és egy kiskanál segítségével formáljon kis golyókat, majd helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe.

5. Lépés

Végül olvaszd meg a tejcsokoládét, és forgasd meg benne a golyóinkat. Hagyjuk őket kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek