Forrás: TiSanti from Getty Images
Csokoládé golyók
A csokoládéval bevont csokoládégolyók számomra egyet jelentenek az igazi csokoládéparadicsommal. Már évek óta készítem őket, főleg ünnepekre és ünnepekre.
Hozzávalók
- 200 gramm étcsokoládé
- 100 gramm Vaj
- 100 gramm Porcukor
- 1 darab tojás
- 100 gramm darált dió
- 2 Kanálok Kakaó
- 200 gramm Tejcsokoládé a cukormázhoz
Eljárás
Az étcsokoládét és a vajat apróra vágjuk, és egy tálba tesszük, amelyet egy lábas víz fölé állítunk. Ez gőz keletkezik, amely lassan sima keverékké olvasztja a csokoládét és a vajat. Fontos, hogy a víz ne érjen a tál aljára a csokoládéval, és az is, hogy ne forrjon fel.
Ha a csokoládé és a vaj megolvadt, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük jól össze. Ezután keverjünk bele egy tojást. Ha vidéki tyúktól származó tojást használ, a golyóknak még jobb lesz az íze.
Ezután adjuk hozzá a darált diót és a kakaót az előkészített keverékhez. Keverjük jól össze, és hagyjuk a hűtőben kb. 2 órán át hűlni.
Vegye ki a hűtőből, és egy kiskanál segítségével formáljon kis golyókat, majd helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe.
Végül olvaszd meg a tejcsokoládét, és forgasd meg benne a golyóinkat. Hagyjuk őket kihűlni.