HIRDETŐ
Csokoládé krém eperrel

Csokoládé krém eperrel

Ez egy finom, krémes és nyárias recept, tökéletes azoknak, akik szeretik a gyümölcst és a csokoládét ötvözni. A csokoládé krém egy rendkívül gazdag és sűrű desszert, amelyet friss eperrel egészítünk ki, így kiváló választás lehet napfényes délutánokra, vagy bármilyen különleges alkalomra. A recept egyszerű, csak néhány hozzávalóra van szükség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 250 ml teljes zsírtartalmú tej Hozzáadott
  • 250 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 35 g vaj Hozzáadott
  • 80 g sárgája Hozzáadott
  • 40 gramm cukor Hozzáadott
  • 250 g 70% csokoláda Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Hozza a teljes zsírtartalmú tejet és a tejszínt forrásba. A tojássárgáját keverje össze cukorral, amíg sűrű habot kap, majd öntse bele a melegített tejszín keverékbe.

2. Lépés

A keveréket 80-85°C hőmérsékleten tartjuk és kevergetjük. Ez a legjobban a termomixben működik, ahol pontosan ellenőrizheti a hőmérsékletet közben keverés közben. Ne hagyja, hogy a keverék túlságosan felmelegedjen, különben a tojás összeáll és kocsonyás lesz. Ha a keverék nem elég forró, a csokoládé crémeux nem lesz elegendően kötött és híg marad.

3. Lépés

Amikor eléri a 83-84 °C-ot, szűrje át finom szitán, és lassan, fokozatosan legalább háromszor keverje bele az olvasztott csokoládéba, minden további adag hozzáadása előtt finoman, de alaposan keverje össze spatulával.

4. Lépés

Eszközök ## funkciók névtér funkciók { // Mentse el a lefordított szöveget típus save_translation = (_: { szöveg: string, }) => bármilyen; } // névtér funkciók

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek