HIRDETŐ

Forrás: lulia Cozlenco from Getty Images

Csokoládémáz cukorkákhoz

Szeretnék megosztani veletek egy csokoládé cukormáz receptet, amelyet nemcsak karácsonykor, hanem más alkalmakkor, például születésnapokon és családi ünnepségeken is kipróbáltam. Ez a recept nagyon egyszerű és hatékony, ráadásul a kapott cukormáznak nagyon gazdag csokoládé íze van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 200 g Főzőcsokoládék Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 3 Kanálok Krémek Hozzáadott
  • 1 Kanál méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Először is készítse elő az összes hozzávalót. Javaslom, hogy jó minőségű étcsokoládét használjunk, hogy a máznak ízt és ropogást adjon.

2. Lépés

Törje a főzőcsokoládét kisebb darabokra, és tegye egy megfelelő edénybe. Én egy kisebb lábast választottam, amely ideális a csokoládé fokozatos felolvasztásához.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a mézet a csokoládéhoz.

4. Lépés

Lassan, alacsony hőfokon melegítse fel a hozzávalókat, és alaposan keverje össze. Fontos, hogy ne növeljük a hőfokot, nehogy a csokoládé megégjen.

5. Lépés

Ha a máz sima és csomómentes, vegye le a lábast a tűzről. Hagyjuk a mázat néhány percig hűlni, mielőtt a cukorkára kenjük.

6. Lépés

Ha túl sűrűnek találja a cukormázat, adhat hozzá egy kis tejszínt. Másrészt, ha sűrűbb mázat szeretne, adjon hozzá egy kis vajat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek