HIRDETŐ

Forrás: corelens from Canva

Csokoládémáz vajjal

Csokoládé vajkrémes máz receptje. Tökéletes süteményekhez, muffinokhoz és egyéb péksüteményekhez, sőt házi süteményekhez is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 200 g Főzőcsokoládék Hozzáadott
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • 3 EK méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Először törjük össze a csokoládét apró darabokra. Mindig azt javaslom, hogy használjunk főzőcsokoládét, mivel az olvasztáskor pihe-puha, és itt a legjobban működik.

2. Lépés

Adja a vajat egy kis lábasba, és hagyja alacsony lángon, amíg teljesen felolvad. Fontos, hogy a tűz kíméletes legyen - a vaj nem éghet meg, csak lassan olvadjon meg.

3. Lépés

Adjuk hozzá a morzsolt csokoládét és a mézet. Gyakran keverjük meg, hogy a csokoládé egyenletesen felolvadjon, és összekeveredjen a vajjal és a mézzel.

4. Lépés

Egyelőre hagyja a hőfokot alacsonyan, és várja meg, amíg a keverék teljesen sima lesz, és az összes hozzávalót jól összekeveri.

5. Lépés

Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.

6. Lépés

Ha a cukormáz kihűlt, használhatja feltétnek vagy díszítésnek. Elkészítése gyors és egyszerű, a máz tökéletesen sima és fényes.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új