Forrás: corelens from Canva
Csokoládémáz vajjal
Csokoládé vajkrémes máz receptje. Tökéletes süteményekhez, muffinokhoz és egyéb péksüteményekhez, sőt házi süteményekhez is.
Hozzávalók
- 200 g Főzőcsokoládék
- 125 g Vaj
- 3 EK méz
Eljárás
Először törjük össze a csokoládét apró darabokra. Mindig azt javaslom, hogy használjunk főzőcsokoládét, mivel az olvasztáskor pihe-puha, és itt a legjobban működik.
Adja a vajat egy kis lábasba, és hagyja alacsony lángon, amíg teljesen felolvad. Fontos, hogy a tűz kíméletes legyen - a vaj nem éghet meg, csak lassan olvadjon meg.
Adjuk hozzá a morzsolt csokoládét és a mézet. Gyakran keverjük meg, hogy a csokoládé egyenletesen felolvadjon, és összekeveredjen a vajjal és a mézzel.
Egyelőre hagyja a hőfokot alacsonyan, és várja meg, amíg a keverék teljesen sima lesz, és az összes hozzávalót jól összekeveri.
Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.
Ha a cukormáz kihűlt, használhatja feltétnek vagy díszítésnek. Elkészítése gyors és egyszerű, a máz tökéletesen sima és fényes.