HIRDETŐ

Forrás: WS Studio from Getty Images

Csokoládés éclair fánkok

A csokoládés éclair fánkok a francia cukrászat egyik ikonikus desszertjének fánkos változata. A puha, könnyű tésztából készült fánkokat csokoládéval töltik meg, majd csokoládé mázzal vonják be. Édes, krémes, és egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta

  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 115 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 140 g liszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott

Töltelék és Máz

  • 500 ml Tejszín Hozzáadott
  • 200 g csokoládé Hozzáadott
  • 2 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a tésztát. Egy közepes fazékban, közepes lángon a vizet, a vajat és a sót. Amikor a vaj teljesen elolvadt, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Tegyük vissza a tűzre, és keverjük gyorsan, amíg a tészta sima és homogén lesz, és elválik a fazék oldalától.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a tésztát kissé kihűlni. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alaposan keverve minden tojás hozzáadása után, amíg a tészta sima és fényes lesz.

3. Lépés

Tegyük a tésztát egy habzsákba, aminél kb. 1,5 cm átmérőjű nyílás van. Formáljunk hosszúkás fánkokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd a fánkokat 200 fokon kb. 20 percig, amíg aranysárgák nem lesznek.

4. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket. Egy kis lábasban melegítsük fel a tejszínt, majd vegyük le a tűzről és keverjünk bele reszelt csokoládét. Hagyjuk állni pár percig, hogy a csokoládé elolvadjon, majd keverjük el, amíg egységes és sima lesz.

5. Lépés

Ha a fánkok kihűltek, töltsük meg őket a csokoládékrémmel, majd öntsük le a maradék mázzal. Végül, ha szeretnénk, megszórhatjuk őket egy kis porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek