HIRDETŐ

Forrás: WS Studio from Getty Images

Csokoládés éclair fánkok

A csokoládés éclair fánkok a francia cukrászat egyik ikonikus desszertjének fánkos változata. A puha, könnyű tésztából készült fánkokat csokoládéval töltik meg, majd csokoládé mázzal vonják be. Édes, krémes, és egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta

  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 115 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 140 g liszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott

Töltelék és Máz

  • 500 ml Tejszín Hozzáadott
  • 200 g csokoládé Hozzáadott
  • 2 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a tésztát. Egy közepes fazékban, közepes lángon a vizet, a vajat és a sót. Amikor a vaj teljesen elolvadt, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a lisztet. Tegyük vissza a tűzre, és keverjük gyorsan, amíg a tészta sima és homogén lesz, és elválik a fazék oldalától.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a tésztát kissé kihűlni. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alaposan keverve minden tojás hozzáadása után, amíg a tészta sima és fényes lesz.

3. Lépés

Tegyük a tésztát egy habzsákba, aminél kb. 1,5 cm átmérőjű nyílás van. Formáljunk hosszúkás fánkokat a tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd a fánkokat 200 fokon kb. 20 percig, amíg aranysárgák nem lesznek.

4. Lépés

Közben készítsük el a tölteléket. Egy kis lábasban melegítsük fel a tejszínt, majd vegyük le a tűzről és keverjünk bele reszelt csokoládét. Hagyjuk állni pár percig, hogy a csokoládé elolvadjon, majd keverjük el, amíg egységes és sima lesz.

5. Lépés

Ha a fánkok kihűltek, töltsük meg őket a csokoládékrémmel, majd öntsük le a maradék mázzal. Végül, ha szeretnénk, megszórhatjuk őket egy kis porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új