HIRDETŐ
Csöröge fánk
A finom égetett fánk minden otthonban megtalálja a helyét. Reggelire, tízóraira, vagy épp uzsonnára fogyasztva mindig alkalmas.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g liszt
- 200 ml tejföl
- 125 ml tej
- 125 g porcukor
- 2 ks tojássárgája
- 40 g élesztő
- 40 g vaníliás cukor
- olaj
- só
HIRDETŐ
Eljárás
75 perc.
1. Lépés
A langyos tejet sózzuk, cukrozzuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően a liszthez adjuk, valamint a tojássárgákat, a tejet, a tejfölt és egy kevés olajat is. Elkészítjük a tésztát és hagyjuk kelni.
2. Lépés
A megkelt tésztát kinyújtjuk, és 10 percig pihentetjük. Ezután a kívánt formára felcsíkozzuk. Egymásba lehet fonni, mint egy masnit, vagy csak simán négyzetalakúra vágni.
3. Lépés
Forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.