HIRDETŐ

Csöröge fánk

A finom égetett fánk minden otthonban megtalálja a helyét. Reggelire, tízóraira, vagy épp uzsonnára fogyasztva mindig alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 125 g porcukor Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 40 g élesztő Hozzáadott
  • 40 g vaníliás cukor Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A langyos tejet sózzuk, cukrozzuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezt követően a liszthez adjuk, valamint a tojássárgákat, a tejet, a tejfölt és egy kevés olajat is. Elkészítjük a tésztát és hagyjuk kelni.

2. Lépés

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és 10 percig pihentetjük. Ezután a kívánt formára felcsíkozzuk. Egymásba lehet fonni, mint egy masnit, vagy csak simán négyzetalakúra vágni.

3. Lépés

Forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új