Forrás: canva
Csülkös babgulyás bográcsban
Ez az étel tökéletes választás egy hosszú téli napon, vagy egy baráti összejövetelen. A csülök, a bab és az ízletes paprika hozzáadásával ez az étel igazán gazdag és ízletes lesz.
Hozzávalók
- 6 Közepes csülök
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ks csípős paprika
- 1 kg fejtett bab
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 ks babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 3 l víz
- 2 evőkanál zsír
Eljárás
Az előző este áztassuk be a babot.
A csülköt mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
A bográcsban hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a babérlevelet, a felaprított fokhagymát és a pirospaprikát.
Ezután tegyük bele a csülköt, az aprított paprikát és a vizet.
Fedjük le, és kb. 4 óráig főzzük közepes lángon, míg a hús megpuhul.
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá az előző este beáztatott és leöblített babot, majd főzzük további 1 órán keresztül.
Amikor a bab megpuhult, ízesítsük sóval és borssal.
Tálaljuk forrón!