HIRDETŐ

Forrás: canva

Csülkös babgulyás bográcsban

Ez az étel tökéletes választás egy hosszú téli napon, vagy egy baráti összejövetelen. A csülök, a bab és az ízletes paprika hozzáadásával ez az étel igazán gazdag és ízletes lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 Közepes csülök Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks csípős paprika Hozzáadott
  • 1 kg fejtett bab Hozzáadott
  • 2 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Az előző este áztassuk be a babot.

2. Lépés

A csülköt mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

A bográcsban hevítsük fel a zsírt, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pirítsuk meg.

4. Lépés

Adjuk hozzá a babérlevelet, a felaprított fokhagymát és a pirospaprikát.

5. Lépés

Ezután tegyük bele a csülköt, az aprított paprikát és a vizet.

6. Lépés

Fedjük le, és kb. 4 óráig főzzük közepes lángon, míg a hús megpuhul.

7. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá az előző este beáztatott és leöblített babot, majd főzzük további 1 órán keresztül.

8. Lépés

Amikor a bab megpuhult, ízesítsük sóval és borssal.

9. Lépés

Tálaljuk forrón!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új