HIRDETŐ

Csülkös babgulyás

A csülkös babgulyás igazi magyaros, ízletes, gazdag leves, amely hagyományosan füstölt csülköt, hüvelytes zöldségeket és magyar paprikát tartalmaz. A hús és a bab kombinációja nem csak ízletes, de tápanyagokban is gazdag. Egy hideg téli napon nincsen jobb, mint egy meleg tányér csülkös babgulyás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g sertés csülök (füstölt, ízlés szerint hozzáízesítve) Hozzáadott
  • 2 nagy vöröshagyma (finomra vágva) Hozzáadott
  • 2 zellerszár (finomra vágva) Hozzáadott
  • 2 Szál sárgarépa (finomra vágva) Hozzáadott
  • 2 Szál petrezselyem (finomra vágva) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma (aprítva) Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt feketebors Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az olajat öntse egy nagy fazékba, melegítse fel közepes lángon. Adj hozzá aprított hagymát és fokhagymát, párold addig, amíg üvegesek lesznek. Add hozzá a pirospaprikát, és azonnal öntsd fel a vízzel, hogy megelőzd az égést.

2. Lépés

Ezután add hozzá a csülköt, a finomra vágott zöldségeket, a beáztatott babot, sót és borsot. Fedd le a fazekat és főzd kb. 2-3 órán keresztül, amíg a bab teljesen megpuhul.

3. Lépés

Ha szükséges, adj hozzá még vizet, és ízlés szerint sózd, borsozd. Főzd további 10-15 percig. Tálald forrón, friss kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új