Csupacsokis brownie
A csupacsokis brownie egy csokoládérajongóknak szánt édes sütemény, melynek fő hozzávalója a finom, olvasztott étcsokoládé. Sűrű, laktató, és intenzív ízével kiváló választás lehet a hétvégi családi ebédekhez vagy akár a baráti összejövetelekhez is.
Hozzávalók
- 200 g étcsokoládé
- 100 g vaj
- 3 nagy tojás
- 150 g cukor
- 80 g búzaliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília aroma
- 50 g sütőcukor (a tetejére)
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy közepes méretű serpenyőben olvasszuk meg a vajat és az étcsokoládét alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett.
Verjük fel a tojásokat a cukorral egy nagy tálban, míg világos és habos nem lesz. Adjuk hozzá a vanília aromát is.
Öntsük az olvasztott csoki-vajas keveréket a tojásos tálba, és keverjük jól össze.
Adagoljuk hozzá a búzalisztet és a csipet sót, majd óvatosan keverjük el.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 20x20 cm-es sütőformába.
Süssük 20-25 percig, vagy amíg a teteje kissé megrepedezett nem lesz, de a közepén még puha.
Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megszórjuk a sütőcukorral és felszeleteljük.