HIRDETŐ

Csurigatott tojásleves

A csurgatott tojásleves egy hagyományos magyar fogás, amelyet gazdag húslevesből, friss tojásból és petrezselyemből készítenek. A végeredmény egy ízletes, tápláló leves, amelyet a hideg téli napokon melegítő fogásként, vagy egy könnyű ebéd részeként tálalhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

leves

  • 112 l húsleves Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

tojás

  • 4 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a húslevest. A megmosott zöldségeket tedd bele a forrásban lévő húslevesbe. Add hozzá a fokhagymát, sót és a petrezselymet. Lassú tűzön főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Lépés

Amíg a leves fő, egy külön edényben verj fel négy tojást.

3. Lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, szűrd le a húslevest egy másik edénybe.

4. Lépés

Kapcsold fel a tűzhelyet közepes hőfokra és kezd el melegíteni a leszűrt húslevest.

5. Lépés

Amikor a leves ismét forrni kezd, lassan csurgasd bele a felvert tojást, miközben folyamatosan kevered. A tojás azonnal kicsapódik a forró levesben, és finom csíkokat hoz létre.

6. Lépés

Főzd a levest még pár percig, hogy a tojás végleg megfőjön, majd szolgáld fel a csurgatott tojáslevest friss, aprított petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új