Csurigatott tojásleves
A csurgatott tojásleves egy hagyományos magyar fogás, amelyet gazdag húslevesből, friss tojásból és petrezselyemből készítenek. A végeredmény egy ízletes, tápláló leves, amelyet a hideg téli napokon melegítő fogásként, vagy egy könnyű ebéd részeként tálalhatunk.
Hozzávalók
leves
- 11⁄2 l húsleves
- 1 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 Szál Petrezselyem
- 1 teáskanál só
tojás
- 4 ks tojás
Eljárás
Készítsd elő a húslevest. A megmosott zöldségeket tedd bele a forrásban lévő húslevesbe. Add hozzá a fokhagymát, sót és a petrezselymet. Lassú tűzön főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amíg a leves fő, egy külön edényben verj fel négy tojást.
Amikor a zöldségek megpuhultak, szűrd le a húslevest egy másik edénybe.
Kapcsold fel a tűzhelyet közepes hőfokra és kezd el melegíteni a leszűrt húslevest.
Amikor a leves ismét forrni kezd, lassan csurgasd bele a felvert tojást, miközben folyamatosan kevered. A tojás azonnal kicsapódik a forró levesben, és finom csíkokat hoz létre.
Főzd a levest még pár percig, hogy a tojás végleg megfőjön, majd szolgáld fel a csurgatott tojáslevest friss, aprított petrezselyemmel megszórva.