HIRDETŐ

Csurigatott tojásleves

A csurgatott tojásleves egy hagyományos magyar fogás, amelyet gazdag húslevesből, friss tojásból és petrezselyemből készítenek. A végeredmény egy ízletes, tápláló leves, amelyet a hideg téli napokon melegítő fogásként, vagy egy könnyű ebéd részeként tálalhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

leves

  • 112 l húsleves Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Szál Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

tojás

  • 4 ks tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Készítsd elő a húslevest. A megmosott zöldségeket tedd bele a forrásban lévő húslevesbe. Add hozzá a fokhagymát, sót és a petrezselymet. Lassú tűzön főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Lépés

Amíg a leves fő, egy külön edényben verj fel négy tojást.

3. Lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, szűrd le a húslevest egy másik edénybe.

4. Lépés

Kapcsold fel a tűzhelyet közepes hőfokra és kezd el melegíteni a leszűrt húslevest.

5. Lépés

Amikor a leves ismét forrni kezd, lassan csurgasd bele a felvert tojást, miközben folyamatosan kevered. A tojás azonnal kicsapódik a forró levesben, és finom csíkokat hoz létre.

6. Lépés

Főzd a levest még pár percig, hogy a tojás végleg megfőjön, majd szolgáld fel a csurgatott tojáslevest friss, aprított petrezselyemmel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek