Forrás: bit245 from Getty Images
Cukkini fasírt, sütőben sütve
Ez a sütőben sült cukkini fasírt nagyszerű alternatíva a hagyományos húsfasírtnál. A cukkini friss és finom ízt kölcsönöz a fasírtnak, emellett könnyen emészthető és a vegetáriánusok számára is alkalmas. Főételként vagy húsmellékletként is kiválóak.
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 1 db The Onion
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g parmezán
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fekete bors
Eljárás
A cukkinit durvára reszelje le és sózza meg. Hagyja állni 15 percig, majd préselje ki a cukkinit, hogy eltávolítsa a felesleges vizet.
Vágja apróra a hagymát, és pirítsa aranybarnára a serpenyőben.
Adja hozzá a cukkinit, a pirított hagymát, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a sót és az őrölt feketeborsot. Keverjen minden jól samen, hogy az összetevők összeérjenek.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Készítsen húsgombócokat a tésztából, és helyezze őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssön körülbelül 20 percig, vagy aranybarnára.
Tálalja melegen kedvenc körettel vagy salátával.