HIRDETŐ
Forrás: canva
Cukkinifasírt
A cukkinifasírt ízletes és tápláló étel, melyet főételként vagy mellékételként is tálalhatunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 Közepes cukkini
- 1 tojás
- 1 Csésze zsemlemorzsa
- 1 Csésze reszelt sajt
- 1 apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Először is hagyjuk lecsepegni a cukkinit. Ehhez reszeljük le, majd tegyük egy tiszta konyhai ruhába, és csavarjuk ki belőle a felesleges nedvességet.
2. Lépés
A kinyomkodott cukkinit keverjük össze a tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
3. Lépés
Formázzunk a keverékből fasírtokat, majd forró olajban süssük őket mindkét oldalukon aranybarnára. Vigyázzunk, hogy ne égjenek oda!
4. Lépés
Végül szűrőlapáttal vegyük ki a fasírtokat, és papírtörlőn csepegtessük le róluk a felesleges zsiradékot.
5. Lépés
Tálaljuk friss salátával vagy joghurtos mártással.