HIRDETŐ

Forrás: canva

Cukkinifasírt

A cukkinifasírt ízletes és tápláló étel, melyet főételként vagy mellékételként is tálalhatunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes cukkini Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt sajt Hozzáadott
  • 1 apróra vágott vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először is hagyjuk lecsepegni a cukkinit. Ehhez reszeljük le, majd tegyük egy tiszta konyhai ruhába, és csavarjuk ki belőle a felesleges nedvességet.

2. Lépés

A kinyomkodott cukkinit keverjük össze a tojással, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.

3. Lépés

Formázzunk a keverékből fasírtokat, majd forró olajban süssük őket mindkét oldalukon aranybarnára. Vigyázzunk, hogy ne égjenek oda!

4. Lépés

Végül szűrőlapáttal vegyük ki a fasírtokat, és papírtörlőn csepegtessük le róluk a felesleges zsiradékot.

5. Lépés

Tálaljuk friss salátával vagy joghurtos mártással.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új