Cukkinis pite gyümölcsréteggel
A cukkini pite egy meglehetősen szokásos dolog. Én feltaláltam ezt a változatot, málna-ribizkével és csokoládéval kiegészítve, ráadásul gluténmentes.
Hozzávalók
Gyakran
- 250 g cukkini
- 1 db banán
- 2 darab tojás
- 40 g csokoládéfehérje
- 20 g kakaó
- 50 g őrölt dió
- 40 g mandulavaj
- 15 g Méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tk Szódabikarbóna Tea
Gyümölcs réteg
- 250 g Málna ribizli
- 10 g Méz
- 1 tk Keményítő
- 2 tk Málna pudingpor
- 10 g Fehérje
Mártás
- 100 g Forró csokoládé
- 2 teáskanál kókuszolaj
Eljárás
A cukkinit reszeljük le (ne szabadítsuk meg a víztől) és a banánnal együtt turmixoljuk.
Keverjük össze a tojásokat egy habverővel, adjuk hozzá a banánnal turmixolt cukkinit, mandulavajat, mézet és keverjük össze.
Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és összekeverjük. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük körülbelül 20 percig.
Málnát és ribizlit törünk és egy lábasba helyezzük. Adjuk hozzá a mézet, a keményítőt keverjük el 50ml vízben és közepes lángon főzzük. Egy idő után keverjük hozzá a pudingport és folyamatosan keverjük. Végül a fehérjét keverjük a keverékbe.
A sült tortába végével lyukakat készítünk és gyümölcskeverékkel öntjük rá.
A csokoládét kókuszolajjal együtt megolvasztjuk a mikrohullámú sütőben, és bevonjuk vele a tortát.
Tegyük a hűtőbe dermedni. 😊