:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/BktqMRHx7OTLDpCBCYx1/c8fb68b4a9d340a9c05b0c0be8a4da.jpeg)
Forrás: cheche22 from Getty Images
Cukkinis rizottó csirkemellel
Finom, egészséges és tápláló rizottó, amely friss nyári ízekkel tölt fel. Ideális ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 200 g Csirkehús
- 1 db cukkini
- 200 g Arborio rizs
- 1 db The Onion
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l csirkehúsleves
- 2 EK olívaolaj
- 1 EK vaj
Fűszer
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 teáskanál Fekete bors
- 1 teáskanál Kakukkfű
Eljárás
A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk a serpenyőben. A húst eltávolítjuk és félretesszük.
A maradék olajat és vajat adjuk hozzá a tepsiben. Adjunk hozzá aprított hagymát és fokhagymát és pirítsuk. Adjunk hozzá rizst és keverjük, amíg a rizs üveges nem lesz.
Csökkentjük a hőmérsékletet, és hozzáadjuk a húsleves kis részét. Keverjük, amíg a levet teljesen felszívja a rizs. Ismételjük meg a folyamatot, amíg a teljes húsleveset a rizs felszívja.
A húsleves hozzáadása közben adjunk hozzá apróra vágott cukkinit is. Keverjük, amíg a cukkini nem lesz puha.
Amikor a rizs puha és minden húsleves felszívódott, visszatesszük a serpenyőbe a csirkehúst és megkeverjük. Fűszerezzük sóval, fűszerekkel és kakukkfűvel.