:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/YnrE_v0RNs-6VQhTUJQm/b3861e3c06eab46ff72f61064cc943.jpeg)
Forrás: bit245 from Getty Images
Cukkinis szeletek a sütőben
Finom és egészséges cukkinis szeletek, amelyek a sütőben készülnek, így minimális a zsírtartalmuk. Ideális választás vegetáriánusoknak és mindenkinek, aki igyekszik egészségesebben és változatosabban étkezni.
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g parmezán
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 db piros paprika
- 1 teáskanál só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200 fokra, és bélelje ki a tepsit sütőpapírral.
Reszelje le durvára a tököt és hagyja állni, hogy vizet engedjen.
Vágja apróra a fokhagymát és a paprikát.
Keverje össze a zsemlemorzsát, a parmezánt, a darabolt fokhagymát és a paprikát, a sót és a borsot egy tálban.
Préselje ki a citromot és adj hozzá a keverékhez.
Adj hozzá felvert tojást a keverékhez és alaposan keverd össze.
Formázzon húspogácsákat a keverékből, és helyezze őket egy tepsire.
A fasírtokat előmelegített sütőben kb. 20 percig sütse. Ezután fordítsa meg őket, és süssön további 10-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Hagyja a kész húsleves darabokat kissé lehűlni, majd tálalja. Jó étvágyat!