HIRDETŐ

Forrás: freepik

Cukros briós

A cukros briós egy nagyszerű választás a hétvégi ebédhez vagy a délutáni teához. Ez a hagyományos magyar édes sütemény ropogósra sütve és cukorral meghintve a legfinomabb. Próbáld ki ezt a receptet, és kényeztesd családod kedvenc magyar süteményeddel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
150
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 50 g élesztő Hozzáadott
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília esszencia Hozzáadott
  • Cukor a megszóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

8 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

2. Lépés

Melegítsd fel a tejet egészen addig, amíg langyos lesz, majd tedd bele az élesztőt és hagyd 10 percen át aktiválódni.

3. Lépés

Eggyel a tojásokat, majd add hozzá a tejes-élesztős keveréket és a vanília esszenciát.

4. Lépés

Keverd hozzá a vajat a lisztes keverékhez, majd öntsd hozzá a tojásos keveréket.

5. Lépés

Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.

6. Lépés

Fedd le a tálat egy tiszta konyharuhával és hagyd a tésztát a konyhában 1-2 óráig, amíg a mérete megkétszereződik.

7. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

8. Lépés

A tésztát oszd meg 8 egyenlő részre. Mindegyik brióst formázd kerek alakúra és szórd meg cukorral.

9. Lépés

Tedd a briósokat a sütőbe és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna lesz.

10. Lépés

Hagyd a briósokat kihűlni, majd tálald őket egy tálban.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új