Forrás: Pixabay : kalhh
Darált húsleves "Chili Con Carne"
Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.
Hozzávalók
- 500 g darált hús
- 2 Konzervdobozok vörösbab
- 1 Can Apróra vágott paradicsom
- 1 hagyma
- 1 Paprika
- 2 apróra vágott gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 Teáskanál kömény
- 1 Teáskanál Paprikapor
- 1 Teáskanál oregánó
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 l Húsleves
- 1 chili (opcionális, további ízesítéshez)
- Díszítés: reszelt sajt, tejföl, apróra vágott koriander.
Eljárás
1. A chili con carne elkészítéséhez először aprítsuk fel a hagymát, a paprikát és a fokhagymát. Úgy gondolom, hogy itt a kisebb darabok jobbak, mivel ezek beivódnak a levesbe, és kiadják az ízeket.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk meg. Itt ne siessünk, szánjunk időt arra, hogy a húst rendesen megbarnítsuk, ez nagyszerű ízt ad.
Most adjuk hozzá a hagymát, a paprikát, a fokhagymát és opcionálisan az apróra vágott chilit. Pároljuk néhány percig, amíg minden megpuhul.
Ezután adjuk hozzá a fűszereket (kömény, paprika, oregánó, só és bors), a paradicsompürét és az apróra vágott paradicsomot. Mindent jól keverjünk össze, és rövid ideig pároljuk.
Most öblítsük le a vesebabot, és adjuk hozzá a serpenyőhöz az alaplével együtt. Melegítsünk fel mindent, és főzzük kb. 20 percig.
Végül kóstolja meg a chili con carne-t, és fűszerezze, ha szükséges. Ezután tálakban tálaljuk, reszelt sajttal, tejföllel és apróra vágott korianderrel díszítve.