Forrás: Pixabay: silviarita
Darált húsos krumpli
Mindenki kedvence a darált húsos krumpli, én sem vagyok kivétel ez alól. Sokáig kerestem a tökéletes receptet, olyat, ami olyan finom és laktató, hogy a családom mindig újra és újra szeretné. Végül megtaláltam és most veled is megosztom.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 500 g darált hús (marha, sertés vagy kevert)
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml passata (simára turmixolt paradicsom)
- só, bors
- olaj
Eljárás
A krumplit megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk. Figyelj a méretre, mert ha túl nagy kockákat vágsz, akkor tovább tart majd megfőniük - ideális méret az 1-1,5 cm. Hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát. Addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Figyelj, nehogy megégjen, mert keserű lesz az étel.
Hozzáadjuk a darált húst, és közepes lángon addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Ne felejtsd el rendszeresen keverni, hogy minden oldala egyformán sült legyen.
Amikor a hús már szép barna, hozzáadjuk a passata-t és a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezt követően hozzáadjuk a krumplit.
Alacsony hőfokon, fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha túl száraznak találod, pár evőkanál vízzel pótolhatod a folyadékot.
Tálalásnál reszelt sajttal megszórhatod, a gyerekek imádják!