HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: silviarita

Darált húsos krumpli

Mindenki kedvence a darált húsos krumpli, én sem vagyok kivétel ez alól. Sokáig kerestem a tökéletes receptet, olyat, ami olyan finom és laktató, hogy a családom mindig újra és újra szeretné. Végül megtaláltam és most veled is megosztom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 500 g darált hús (marha, sertés vagy kevert) Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 250 ml passata (simára turmixolt paradicsom) Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A krumplit megpucoljuk, majd kis kockákra vágjuk. Figyelj a méretre, mert ha túl nagy kockákat vágsz, akkor tovább tart majd megfőniük - ideális méret az 1-1,5 cm. Hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát. Addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Figyelj, nehogy megégjen, mert keserű lesz az étel.

3. Lépés

Hozzáadjuk a darált húst, és közepes lángon addig sütjük, amíg szép barna nem lesz. Ne felejtsd el rendszeresen keverni, hogy minden oldala egyformán sült legyen.

4. Lépés

Amikor a hús már szép barna, hozzáadjuk a passata-t és a fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezt követően hozzáadjuk a krumplit.

5. Lépés

Alacsony hőfokon, fedő alatt 20-25 percig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul. Ha túl száraznak találod, pár evőkanál vízzel pótolhatod a folyadékot.

6. Lépés

Tálalásnál reszelt sajttal megszórhatod, a gyerekek imádják!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új