Forrás: Mariya von Pixabay
Darált húsos serpenyő póréhagymával és paprikával - recept
Ez az egyszerű és kiadós étel az egyik kedvencem, ha rövid idő alatt egészséges és ízletes ételt akarok készíteni. A zamatos darált hús és a póréhagyma tökéletes keveréke, amely minden édesszájú embert kielégít.
Hozzávalók
- 500 g Darált marhahús
- 1 póréhagyma
- 3 különböző színű Paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 Tablespoon olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 1⁄2 Teáskanál őrölt pirospaprika
- 180 ml zöldségleves
- Egy kis víz a keverék hígításához
Eljárás
Először is mossuk meg a póréhagymát, és vágjuk fel szeletekre. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymagerezdeket. Mossuk meg és tisztítsuk meg a paprikát, majd vágjuk csíkokra.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a darált húst, és röviden pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a póréhagymát, a paprikát, a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk körülbelül 5 percig. Ízesítse a keveréket őrölt pirospaprikával, sóval és borssal. Öntsük hozzá a zöldséglevest, és pároljuk további 15 percig. Időnként keverjük meg. Végül vegyük le a serpenyőt a tűzről, és fűszerezzük, ha szükséges. Tálalja a póréhagymás-paprikás fasírtot azonnal, például tésztával.