Forrás: Pixabay : congerdesign
"Darált húspogácsák" a nagymama receptje szerint Húsgombócok
A "Hackfleischküchle" húsgombócok receptje különösen közel áll a szívemhez, mivel a nagymamámtól származik, aki mindig sok szeretettel készítette az egész családnak. Minden alkalommal, amikor az ő receptje szerint készítem a fasírtos pogácsát, azonnal a gyermekkorom hangulatos családi vacsorái jutnak eszembe, és a családom alig várja, hogy újra fasírtos pogácsát ehessen.
Hozzávalók
- 500 g Vegyes darált hús
- 1 hagyma
- 1 Kenyér zsemle (az előző napról)
- 2 Tojás
- 2 Teáskanál Mustár
- só és bors
- 2 Tablespoon Kenyérmorzsa (nem kötelező)
- Répaolaj a sütéshez
Eljárás
A darált pite receptjéhez először meg kell hámoznia és finomra kell kockáznia a hagymát. Ez egyszerűbbnek hangzik, mint amilyen valójában. Ügyeljünk arra, hogy nagyon finomra vágjuk, hogy az ízek jól eloszoljanak benne. Ezután áztassa be a zsemlét hideg vízbe.
Tegye a darált húst egy nagy tálba, és adja hozzá a tojást, a mustárt és a kockára vágott hagymát. Most jól nyomkodjuk ki a zsemlét, és adjuk a darált húshoz. Ízesítsük a keveréket sóval és borssal, és gyúrjunk össze mindent jól, amíg egynemű masszát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát, hogy beállítsuk az állagát.
Ossza a darált húskeveréket egyenlő adagokra, és formázzon mindegyik adagból lapos pogácsát. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a húspogácsákat mindkét oldalukon aranybarnára. Itt türelemre van szükség - ne próbálja túl hamar megfordítani a húspogácsákat, különben széteshetnek. A darált húspogácsákat bármilyen körethez tálalhatjuk.