HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Diabetikus gesztenyepüré

Ez a recept nem csak diabéteszesek, de minden egészséges életmódot folytató személy számára is kiváló alternatíva, aki szeretne édességet enni anélkül, hogy bűntudata lenne. A főzés során mindig próbáld meg élvezni az illatokat és az ízeket, hisz ez az egész folyamat nagy része.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g főtt gesztenye Hozzáadott
  • 3 evőkanál xilit (vagy más cukorhelyettesítő) Hozzáadott
  • 200 ml gesztenyelevélből készült főzet (vagy víz) Hozzáadott
  • 2 csipet Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukormentes vanília aroma Hozzáadott
  • 100 ml tejszín (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Törjük össze a főtt gesztenyét. Személy szerint mindig szorosan figyelek erre a lépésre, hogy a gesztenyepüré igazán sima és finom legyen. Az összetört gesztenyét tegyük egy lábasba, és adjuk hozzá a xilitet (vagy más cukorhelyettesítőt). Jó tanács, hogy mindig óvatosan adagoljuk a cukorhelyettesítőt, mert más az ízarányuk, mint a hagyományos cukornak.

2. Lépés

A gesztenyelevélből készült főzetet vagy vizet adjuk hozzá a lábasba, majd főzzük kb. 10-15 percig, amíg krémes állagú nem lesz. Mindig figyeljünk arra, hogy ne legyen túl higítva a püré, inkább apránként adjuk hozzá a folyadékot.

3. Lépés

Adjuk hozzá a sót és a cukormentes vanília aromát, majd főzzük még 5 percig. A főzés végeztével hagyjuk kihűlni a gesztenyepürét.

4. Lépés

Ha szeretnénk, tejszínnel is tálalhatjuk. Egy kis tejszín mindig feldobja az édességet, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl sok, mert könnyen elvonja a figyelmet a gesztenye ízéről.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek