HIRDETŐ
Diófélékkel és szárított gyümölcsökkel készített Csokis müzli
A csokis müzli reggeli gabonapehely, amelyet csokoládés ízesítővel, diófélékkel és szárított gyümölcsökkel kombinálunk. Ezek a hozzávalók biztosítják a szükséges rost, fehérje és energia mennyiséget. Ezt a finom és tápláló müzlit 30 perc alatt el lehet készíteni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 Csésze zabpehely
- 1⁄2 Csésze méz
- 1⁄2 Csésze kókuszolaj
- 1⁄4 Csésze cukrozatlan kakaópor
- 1⁄2 Csésze mogyoró földimogyoró vagy mandula
- 1⁄2 Csésze szárított aszalt gyümölcsök (mazsola vörös áfonya stb.)
- 1⁄4 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. Lépés
Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a sót, az aszalt gyümölcsöket és a dióféléket.
3. Lépés
Egy kis serpenyőben felolvasztjuk a mézet és a kókuszolajat, majd hozzáadjuk a kakaóport.
4. Lépés
Az olajos keveréket a zabbal összekeverjük, majd elterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
5. Lépés
15-20 percig sütjük, amíg a zab aranybarna nem lesz. Közben néhányszor megkeverjük, hogy egyenletesen piruljon.
6. Lépés
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tetszés szerinti méretű darabokra törjük.