HIRDETŐ

Diós kevert sütemény

A diós kevert sütemény egy hagyományos magyar édesség, amely tökéletes desszert lehet bármelyik ünnepi étkezés után. A gazdag diós íz harmóniában van a finom sütemény tésztával. Könnyű elkészíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 140 g cukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliacukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütő előmelegítése 180°C-ra.

2. Lépés

A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban.

3. Lépés

A töltelék hozzávalóit is összekeverjük egy másik tálban.

4. Lépés

Egy sütőformát kivajazunk, belesimítjuk a tészta felét, ráhalmozzuk a diós tölteléköt, majd rásimítjuk a maradék tésztát.

5. Lépés

A formát betesszük a sütőbe, és 40-45 percig sütjük.

6. Lépés

Miután kivettük a süteményt a sütőből, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új